Visar sig att man troligen föds med ”rasism” och ”ondska”

Jag gillar allt som bryter normer, särskilt när dessa normer finns hos makten. 60 Minutes har ett reportage om ett vetenskapligt experiment om vad som kan finnas i barn redan från början. Innan de påverkats av samhällets normer och värderingar, när de är ”oskyldiga” och ”rena” För alla har väl hört om hur goda små bäbisar är?

Det visar sig att både ondska och rasism eller ”vi och dom” -tänk eller ”främlingsfientlighet” är troligen någonting som vi föds med. Detta är nu inte för mig särskilt revolutionerande tankar då jag aldrig betraktat människosläktet som särskilt god i grunden. Att människan i grunden är någonting annat än ett djur som alla andra (dock med förmågan av att skapa sig illusioner). Jag antar att resultaten lär väcka upprördhet hos vissa som bygger sin världsbild på föreställningar (känslor) om hur saker och ting måste vara, mer än om hur de faktiskt är i verkligheten.

Visar sig också att barmhärtighet och en känsla för orättvisa är någonting som vi föds med. Vissa påstår ju att detta upplevt goda är någonting som vi som individer fått tack vare religion, särskilt då via de tre abrahamitiska religionerna.

Jag har länge hävdat att vi alla är människor, inte ens sk ”vita” är sämre eller bättre än någon annan hudfärg. Mycket därför fortsätter jag att skriva på denna blogg, bloggen är ett sätt att behålla förståndet, för att visa att den ”sanning” vi pådyvlas från makten inte nödvändigtvis är den enda och den rätta. Att saker och ting är inte så enkla och färdigtuggade som maktens kreatur försöker påtvinga alla att tro.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: