Därför ska man ignorera religiösa föräldrars önskemål

Filmen talar för sig själv. ”VARNING! LOGIK!”

Annonser

2 svar to “Därför ska man ignorera religiösa föräldrars önskemål”

 1. Anonym Says:

  Bra resonemang, hoppas det håller. Kanske därför jag hänger runt på webbens alternativa media. Jag har alltid varit nyfiken och velat ha svar på mina frågor. Blir omedelbart misstänksam när jag inte får direkta svar utan avleds av floskler.
  Samtidigt bygger islam (och andra religioner) på att man ”lyssnar och lär” dvs inte ställer egna frågor eller ifrågasätter sanningshalten i det man får höra. Fanatiska (rättrogna säger de själva) muslimer säger att islam betyder underkastelse. Ja, allt som kan avleda från lydnaden (kärleken) till Allah är av ondo (haram). Du får t ex inte älska din fru och barn mer än Allah. Kort sagt du får inte bejaka allt det goda i livet – du måste lida och längta efter döden och paradiset. Frågan blir då, vad blir det för positiva och produktiva människor av den ”tron”?
  Vad jag inte förstår är hur de kan gå på fredagsbönen och lyssna på sina imamer (som bara är vanliga människor) och blint tro på vad de säger. Kanske det även där har en orsak i masspsykos. Människan vill ju bli gillad och inkluderad. Tänker osökt på bannlysningen.
  Hoppas intensivt att internet får upp flera ögon och får folk att tänka själva. Existentiella frågor har väl alla på hela jorden. Är man inte helt hjärntvättad kan man göra som inom vetenskapen, ifrågasätta, kontrollera och på så sätt få fram ett svar som håller.

 2. Varg i Veum Says:

  Ja, det är en intressant fråga du ställer, det om vad en sån inställning till livet och verkligheten ger för slags människor.

  o så brasklappen eftersom det faktiskt finns människor (såna som kallar sig antirasister t.ex.) som inte förstår att alla muslimer inte är likadana: nej, jag menar inte alla muslimer. Jag pratar (alltid) om tendenser inom en grupp.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: