Del (någonting) i propagandaskolan hos vargiveum.

På facebook följer jag CAIR (Council on American-Islamic Relations) en lobbyorganisation för muslimer som desperat önskar sig samma status och inflytande som AIPAC (The American Israeli Committee) har hos amerikas mäktiga. Samtidigt följer jag sk ”counterjihad” sajter som ”Vlad Tepes” och ”Europenews

Jag klickar till nämnda sajter varje dag för att hitta stoff att skriva om. Som bekant är ju allt som kommunister nämner som ”counterjihad” väldigt haram i länder som Sverige (finns det andra länder med lika extremt debattklimat, som är bestämd av ett antal kommunister med makt, förresten?) T.ex. såna individer som verkar inom bloggen EXPO sprider ju sitt hat mot detta som de med så lustfylld njutning kallar ”counterjihad” mer eller mindre dagligen. Enligt dem är alla som är skeptiska till extrem islamism ”counterjihadister” dvs. likställda med nazister som vill gasa ihjäl judar i deras känslomässiga skala ur vilken denna sortens individer dömer människor till att hör till ”dom” i deras variant av ”vi och dom”.

När man då ser vad dessa sidor, CAIR o sk ”counterjihadister” publicerar så kan man inte se någon större skillnad i diskursen. Båda publicerar bara sånt som ska ”bevisa” hur rätt de har. Det enda läsaren behöver göra är att bestämma sig för vilken ”sida” man håller på. När man gjort det så får man alla ”bevis” man behöver för att känna sig moraliskt överlägsen motståndaren.

Nu råkar ju jag till stor del sympatisera med tankemiljön ”counterjihadism” eftersom jag är ”smått” skeptisk till radikal islamism som representeras av såna som den nu döde Bin laden (allahu vare jävligt ahkbar för att vi slapp det avskrädet) och hans kackerlacksliknande ”tankemiljödelare” AnjemChoudry. Han till och med skryter om sin likhet till kackerlackor här. Därför har jag svårt att mäta någon större trovärdighet till CAIR. Deras agenda är att försvara varje form av islam, hur perverst det än är. Därför har de bara artiklar om hur utsatta mer eller mindre radikala muslimer känner sig vara. De har till och med en armé av advokater som tar sig an fall där de tycker sig se sk ”islamofobi”

Den sk ”counterjihad” -rörelsen tar då i motsvarande grad upp bara såna saker som talar för deras sak. Saker som ställer mer eller mindre galna radikala islamister i dålig dager. Men i ärlighetens namn slinker det med några generaliserande saker, ungefär som hos CAIR, då och då. Man kan lätt få uppfattningen att de avser alla muslimer som någonsin funnits, finns eller kommer att finnas på denna jord. Men om du använder lite kritiskt tänkande så förstår du att det mer handlar om okunskap i att använda ord på ett politiskt korrekt sätt än det hat som såna som kallar sig antirasister påstår.

Vad jag vill säga med denna posten är att även om du anser att galen islamism är helt uppåt väggarna så ska du inte köpa allt du läser på såna sidor rakta av. Läs dem som om du skulle läsa en anti”islamofobisk” sida som CAIR, eller varför inte med samma kritiska öga som du läser publikationer av ”muslimska mänsklighetsrättighetskommitten” och liknande?

Annonser

Ett svar to “Del (någonting) i propagandaskolan hos vargiveum.”

  1. Pica pica Says:

    Andy Choudary är bara för mycket. Jag brukar skriva Andy som han hette tidigare, när han studerade, jagade brudar, drack och rökte på, innan han blev radikal/galen.
    Jag brukar också botanisera på båda sidor när jag först kom i kontakt med islam. Då stötte jag på den välutbildade, moderne muslimen Tariq Ramadan som bor i Schweiz med arbetar på ett engelskt universitet. Han dök upp nu i samband med en intervju om förföljelsen av kopterna i Egypten (intervjun finns på BBC News) . Tvärt emot vad jag trodde så förklarade han att det inte alls var Muslimska Brödraskapet som var boven utan Mursi och hans parti hade varit så inkluderande gentemot kopterna.
    Tariq Ramadan är en orm med kluven tunga men farlig eftersom han är intelligent. Tilläggas kan att han är barnbarn till MB:s grundare men detta nämns sällan eller aldrig. På Youtube kan man se honom i dueller med den (tyvärr) avlidne Christopher Hitchens.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: