Varför ökar den upplevda rasismen? eller den om förenklingar..

En aftonbladetbloggare berättar om ”Flyktinghat då och nu” där han berättar om hur de viatnamesiska båtflyktingarna behandlades av några. Han är noga med att påpeka hur nazistiska alla är.

Avsikten (dvs. propagandan) är tydlig. Han vill visa på att det minsann finns lika mycket främlingsfientlighet idag som tiden han beskriver. Att hans, och människor som delar hans tankemiljö och upplevda ”värderingar”,  ”rasismen” inte har minskat, utan tvärtom; ökar hela tiden.

Jag skrev som svar i kommentarssystemet Disquz (som tydligen tillåts utan förhandscensur!) detta:

Har du Pontus nånsin närmare funderat på varför det du kallar ”rasism” och ”främlingsfientlighet” (för jag antar att du vill få det till att det är någonting dåligt eller onaturligt med ”främlingsfientlighet” i sig?) ökar, som du påstår?

Är det så enkelt att vita människor av naturen, i generna eller genom uppfostran och samhälle, är rasister precis som såna som mördar folk pga. deras hudfärg (endast)? Eller är det verkligen så enkelt att det handlar om ”dåliga tider”? Visst vore det skönt om det vore så enkelt att skylla alla problem på detta, men är det inte dags att tänka utanför boxen?

Frågan är naturligtvis retorisk. Jag anser nämligen att det som han och individer i hans tankemiljö försöker påskina inte är så enkelt som de vill få det till. Jag förstår att det är bekvämare för en själv att ta till de enkla förklaringarna. Att om vi bara blir av med ”rasisterna” så kommer alla problem att lösa sig.

Vad jag vill fråga med den retoriska frågan är hur han tänkt sig att hans bild av samhället ska realiseras efter att förespråkare för hans tankevärld (där våld ingår) utrotat all rasism.

Jag vet nu att jag upprepar mig för den som följt denna blogg, men jag hävdar fortfarande att det multikulturella experimentet, som invandringspolitiken är ett uttryck av, inte tar någon som helst socialpsykologiska hänsyn. I den tankemiljön som Pontus här rör sig i tar man ingen hänsyn till människans konstitution. Ingen hänsyn tas till att kulturer uppstår i en kontext och att det är problematiskt att påtvinga kulturer (tankesätt, strukturer) på andra kulturers ”avkommor”

Såna som han tror att människor, trots kulturella skillnader, är identiska kopior av varandra. Sålunda blir de som opponerar sig mig främmande kulturers yttringar ”rasister”. Jag anser att ”främlingsfientlighet” är någonting kulturbevarande. ”Främlingsfientlighet” hjälper folk att behålla sin kultur. Hade det inte funnits ”främlingsfientlighet” så skulle inga kulturer ha kunnat bevar någonting av sitt unikum. Man kan säga att ”främlingsfientlighet” eller det förnäma ordet ”xenofobi” är kulturbevarande. Utan den skulle t.ex. islamska, judiska, kristna, hinduiska, zigenarkulturer inte ha bestått. Alla skulle ha haft en identisk kultur. Vi skulle alla ha varit en grå massa.

Därför finner jag allt trams om ”främlingsfientlighet” och ”xenofobi” vara just trams.

Annonser

Ett svar to “Varför ökar den upplevda rasismen? eller den om förenklingar..”

  1. Pica pica Says:

    Om multikulturen vore så positivt berikande varför har vi då problem? Etta i världen på våldtäkter av svenska kvinnor (på flickor under 15 ökar mest) misshandel, våld och stölder av äldre, ja all kriminalitet är något som kommit de sista decennierna.

    Om det vore så enkelt att mixa olika kulturer så skulle det inte uppstå några problem. Tänkte på de somaliska demonstrationerna mot att myndigheterna grep in när två barn misshandlades av sina föräldrar. De somaliska föräldrarna och deras landsmän protesterar för att de tycker att våra lagar är fel enligt ”deras kultur”. Varför har de problem med att följa svenska lagar om de nu vill leva här och ny kultur är så berikande?

    De flesta är överens om att Sverige har problem, även journalister och politiker. Men ingen kommer att lösa problemen så länge vi inte får diskutera orsaken.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: