Då är propagandamaskinen igång…

…på allvar, precis som den var inför Irakinvasionen. Det pratas om det i alla nyhetssändingar i svensk media, man tillverkar medgivande. ”Assad har använt gas”, några alternativ finns inte. Assad ska demoniseras så att man kan rättfärdiga ett krig. I Studio ett fick nån proffstyckare frågan: ”Vad skulle Assad tjäna på att använda gas trots att han vet vad som väntar?” Proffstyckaren svarade: ”ja, det är obegripligt”. ”Det finns inget svar”

Ingenstans i svensk media jag följt idag diskuteras ens vad islamisterna skulle tjäna på en gasattack trots att det är fullständigt uppenbart. Hela tiden kommer man fram till, precis som USA, att det måste vara Assad som använt dem. Trots att han inte har någonting som helst och vinna på det militärt.

Om ett, två eller tre år efter att USA skickat sina missiler kommer det ut lite artiklar, dokumentärer o böcker om hur det gick till igentligen, precis som med bluffen som banade väg för Irak-invasionen. Men då har makten fått som den vill och folk har glömt bort. Lagom till nästa ”gasattack” som utlöser känslor som måste kännas så att logik och eftertanke inte får en chans.

Svd 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: