Är du halalcertifierad lille vän?

Visste ni att det finns ett halalcertifieringsverk i Sverige? Att de som vill bli halalcertifierade måste betala en avgift till dett halalcertifieringsverket för att få sätta deras märke på produkten? I dagsläget kostar det företaget ”bara” 500kr varje år – bara för själva ansökningen vill säga, efter det får företaget betala för hela processen med inspektion och åtgärder. Här är ett flödeschema om hur det går till varje år för varje företag som vill ha halalcertifiering. Vem betalar dessa få´s föreställningar om islam? Du naturligtvis. Du ska inte tro att de som hittar på och tror på sagorna står för sina egna kostnader, nä det ska spridas ut på alla.

En kvinna i Australien har studerat halalcertifieringsindustrin närmare och redovisar sina resultat i nedanstående video. Så detta med halalmat i för vissa sorters muslimer främmande länder är big business. Halalmat i länder där det är främmande handlar inte bara om bisarra *tolkningar av koranen, utan om stora pengar som du som konsument i slutändan betalar för att vissa muslimer ska bli nöjda och inte ”kränkta”

* En muslim kan mycket väl själv säga ordet ”bismillah” över maten han äter, och vips så är den halal och detta utan att det drabbar normala människor och priset på maten de betalar.

Annonser

4 svar to “Är du halalcertifierad lille vän?”

 1. Pica pica Says:

  Jag har tjatat om halalslakt (vidrig) och certifieringen av snart alla produkter. Före den utmärkta videon ovan från Australien har också Michael Coren redovisat hur detta går till i Canada och hur pengarna för certifieringen hamnar hos Hamas, Al-Qaida m fl terrororganisationer. Man kan säga att de lurar oss att betala Jisyya (kuffar-skatt) som de använder till kulor att skjuta oss med.
  Som hon säger i sin undersökning omsätter Halal-certifieringen 2,9 triljoner US dollar. Jag vet inte ens hur många nollor det krävs. Ett smart sätt att få in oerhörda pengar på vår livsnödvändiga mat.

 2. Varg i Veum Says:

  Där ser man. Jag hade faktiskt ingen aning om detta innan jag såg denna video. Man lär sig hela tiden….

 3. Motionsutkast om religiös specialkost i kommunal verksamhet | Sjunne [ dot ] com Says:

  […] Se även vargiveum […]

 4. Muslimsk halal-kost i Sverige « Avpixlat Says:

  […] Varg i Veum noterar […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: