Religionens djurplågeri..

Mitt förra inlägg handlade om den muslimska halalcertifieringsindustrin. Detta inlägg anknyter till den. Här nedan är en trailer för ett program från Australiensiska ”Four Corners” som handlar om halalslakt i Indonesien. Om Australiensiska djur som till stor kostnad måste följa djuretiska lagar och förordningar. Men när de väl hamnat i halalslaktarnas händer så har inte djuren mycket nytta av att ha blivit behandlade enligt de rådande djurskyddslagarna. Här är länken till FOur corners programsida med hela programmet ”A Bloody Business” Kan ju säga att det inte är något för den blödige att se, det värsta du förmodligen kan tänka dig visas där så du måste inte se det.

Men frågan jag vill ställa är: Med tanke på vad halalslakt är, är det verkligen rimligt att sagofriheten, en bunt med irrationella föreställningar, ska ha sån makt över att sekulärt och modernt samhälle som baseras på verifierbar verklighet? Hur har det blivit så att denna sortens tankar har en sån makt? Varför tillåts bara viss sorts irrationalitet? Om man nu accepterar dessa galenskaper, varför inte acceptera dem alla?

På vilket sätt förbjuder man någon att utöva sin religion genom att inte tillåta vilka stolligheter som helst? (särskilt när religiösa mycket lätt kan tolka om sina föreställningar, precis så som de gjort med perversionerna som biblar och koraner förespråkat mot människor) Varför måste ett modernt samhälle anpassa sig till dessa värderingar som rådde på 600-talet?

Jämför gärna med hur det brukar låta när ickemuslimer plågar djuren som halalslaktare gör. Då blir det ramaskri för vi vill inte tänka oss att köttet vi äter plågas så totalt i onödan. Men sätter men en sagostämpel på plågandet, ja då är det ok.

Efter att ha sett programmet känner jag spontant att jag skulle ha mer respekt för en människa som öppet erkänner att han plågar djur för att han finner njutning i det än för nån som plågar djur för att han påstår att nån inbillad gud tvingar honom till det. Eller nja, nu tog jag väl i lite. I princip är det ingen större skillnad på en halalslaktare än en djurplågare i vanlig mening. Båda gör det för sin egen skull. Same shit different name…

Annonser

4 svar to “Religionens djurplågeri..”

 1. Pica pica Says:

  Det finns en stor efterfrågan på ”levande import” från flera islamska länder, t ex Egypten. Förutom att det blir långa transporter så har det nu börjat informeras allt mer om hur halal-slakt verkligen går till. Detta har fått Australien att mer och mer begränsa sin försäljning av ”levande kött”.

  Jag har haft förmånen att växa upp på landet med djur och därigenom fått lära mig hur djur reagerar på t ex lukten av blod. Om man måste avliva ett djur separeras detta från de andra för att undvika stress. Inte bara av respekt och hänsyn till djuret utan för att undvika ”dåligt kött”. Det finns väldigt få undersökningar som visar vad som händer i köttet under den barbariska halalslakten men jag är övertygad om att det kommer fler. Utsöndring av stresshormoner och giftiga ämnen är självklart. Många slaktare säger att köttet blir torrare och segare med en mer fadd smak.

  Sen kan man fundera över varför det pushas allt mer för halalslakt. Första orsaken visades i australienskans utmärkta video = follow the money. Den andra är mer skrämmande = blodtörst. Ta t ex firandet av Eid al-fitr, slutet av ramadan. Jag har sett videos på folkfester i muslimska länder där de leder ut både kameler och nötboskap på ett torg och skär halsen av dem. Hela torget flyter av blod och folket hurrar och festar.

  Min enda slutsats än så länge är att de saknar EQ (emotionell intelligens). Kanske det är religionen som har brutit ner den egenskapen att känna medkänsla då en bokstavstrogen muslim inte får älska någon lika mycket som Allah.

 2. Varg i Veum Says:

  Ja någonting fel är det när man som kultur inte kommit längre i utvecklingen.

 3. Bengt Lundström Says:

  Judarna praktiserar samma slaktmetod har jag hört.

 4. Varg i Veum Says:

  Ja, det var ju judarna som hittade på skiten och araberna plagierade, samma sak med könsstympning. (nåja, judarna i sin tur plagierade mycket av sin religion från andra religioner, men man kan väl säga att judarna spred skiten effektivare än de tidigare)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: