Hej, vi komma från främmande kultur, nu kräver vi….

Denna artikel är på finska, men går i korthet ut på att ”finska” muslimer vill ha fyra islamhelgdagar. Avtalet mellan det moderna samhället och några av religionens utövare ska vara bindande och inte förnyas varje år. Det ska vara allmänna helgdagar men bara gälla muslimer, vilket jag antar innebär att de ska få betalt av arbetsgivare och skattebetalare när de utövar den främmande religionen, det där med ramadan. De hänvisar till att det finns kristna helgdagar som jul t.ex.

Det är naturligtvis inget som förvånar den luttrade att kravet kommer från just extrema muslimer. I Finland och norden har främmande religioner levt sida vid sida utan några av de problem vi ser idag, även islam faktiskt. De muslimer som levt i norden har inte varit mindre muslimer eller inte fått utöva sin religion. Men de senaste decenniet har extrema muslimer börjat mopsa upp sig efter att de vädrat morgonluft i och med att de fick sån offerroll efter att ett gäng muslimer tog livet av sig och en massa oskyldiga medelst flygplan.

Risken med att ge efter, att anpassa samhället efter religiösa stollar, är att det blir naturligtvis ohållbart i längden om alla obskyra religioner (i ”rättvisans” namn) ska få anpassa ett normalt samhälle efter deras sagor. Ger man minoriteter som muslimer, bara för att de brölar högst, denna sorts särbehandling, vad hindrar då t.ex. Scientologer, Raelianer,  och pastafarianer från att kräva liknande särbehandling baserat på deras religioner? Jag tänkte skriva judar också, men de har mig veterligen aldrig krävt att ett normalt samhälle ska anpassa sig efter deras sagor. De lever i harmoni med samhället, än så länge, man vet ju aldrig om de får för sig att de känner sig ”kränkta” över att inte få samma särbehandling som extrema muslimer får?

Nä, den här bloggen tycker att nyfrämmande religioners utövare får, i de fall de har arbete, ta semester som normalt folk om de vill ha ledigt. En religion ska inte drabba ett samhälle, kristendom får vi dras med då den är normal i den här delen av världen sen sekler och har anpassats till samhället. Och den var på väg att anpassas än mer. Men sen kom ju den här Islamterrorismen och förstörde allt. Nu anses religion i ett modernt samhälle vara mer värt än t.ex. en hobby.

Annonser

Ett svar to “Hej, vi komma från främmande kultur, nu kräver vi….”

  1. Pica pica Says:

    Nu finns det inte många allmänna helgdagar kvar, t ex är julafton en sådan. Jag förmodar att dessa muslimer inte menar att de ska jobba på de lagstadgade helgdagarna? Hur sjutton ska arbetstidsscheman se ut om varje religion ska ha ”sina” betalda helgdagar?
    Däremot finns det inget som hindrar att de som vill fira Eid-al-Fitr i tre dagar sparar semesterdagar till detta. Här i Norrland har just älgjakten startat och det är stort för älgjägarna. Men det gäller för dessa att se till att boka in semesterdagar i förväg för detta.
    Jag ser alltså inga problem att de tar ledigt när det är viktigt för dem men avdrag på lönen är självklart för dem som för alla andra med ”specialintressen”.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: