Aktiebolaget sjukvården

Visste ni att sjukhus, jag vet inte om det gäller alla sjukhus men här i Södertälje så är sjukhuset ett aktiebolag som ska leverera vinst till ägarna, dvs. Landstinget. Svenska politiker anser alltså att folks olycka ska finansiera landstingets månghundriga miljonvinster. Det är heligt att ett sjukhus ska gå med vinst till varje pris. Plus minus noll accepteras inte för patienternas sjukdomar ska generera vinst, precis på samma sätt som privata vårdföretagens miljonärer kräver så kräver politikerna att verksamheten ska gå med vinst.

Varje år görs en budget för sjukhuset. I den budgeten ska då sjukhuset försöka gissa hur många patienter de kommer att behandla. Utefter detta får de pengar från landstingets politiker. Om man inte lyckas skrapa ihop tillräckligt med sjuka så får man inte ”bonus”. Går man över antalet man gissat får man inget bonus heller. Det finns även en massa böter för sjukhuset att betala om man inte lyckas uppnå sk ”mål” som politikerna hittat på.

Ska det verkligen vara så att ett sjukhus är en vinstmaskin för landstinget? Vart går de pengarna? Är det de gamla och sjuka som subventionerar tunnelbanan och pendeltågen? Hur blir det inte då om vissa kommunister får som de vill och kollektivtrafiken blir gratis? Ska verkligen landstinget hålla på med pendeltåg? Ska landstingets ekonomi handla om någonting annat än att ge medborgarna en anständig sjukvård? Är landstinget någonting än en parasit på välfärdskroppen?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: