Religionens vansinnigheter och dess comeback.

Jag har idag suttit och funderat på det här med ”tro” och religion. De som följer bloggen vet att jag inte bara har ”fobi” mot islam utan religion i allmänhet och de 2 monoetiska som sprungit ur judendomen (som i sin tur är ett förvanskade plagiat av tidigare religioner)  i synnerhet. Min fobi känner egentligen inga gränser, även om jag respekterar religioner, som inte är lika patologiskt rabiata som de nämnda, mer.

De andra religionerna har faktiskt någonting att komma med rent intellektuellt och känslomässigt, även om jag inte anser dem mindre påhittade av människan än de två stora. Men naturreligioner har mer medmänskliga och resonerande drag som man kan sympatisera med som tänkande människa. Dagens kristendom har faktiskt lärt sig någonting av naturreligionerna genom århundradena. Men det moderna samhället verkar mentalt regridera tack vare att islam skänkts sånt inflytande över förment normalt tänkande människor. Helt enligt Bin Ladens våtaste dröm. Tack Allahu ahkbar,  eller nåt, för att han är död förresten. (om han nu är det….? det vet gemene man ingenting om. Obama såg till att ingen nånsin skulle få veta sanningen)

Innan muslimernas attack på World Trade Center (enligt muslimer och islamofiler så VAR de just MUSLIMER!, frågor på det?) så hade vi här i väst förpassat religionen där det hörde hemma. Men väst har nu regriderat. Nu har Islamioter fått en röst, en röst man förvägrat andra religiösa stollar. Då passar naturligtvis de kristna motsvarigheterna på att hävda sin ”rätt” att sprida dynga.

Vad kan man då göra åt dessa vansinnigheter? Vad kan man göra åt att uppmuntra människor som inte kan tänka själva att bli jihadister o.dyl.? Det är egentligen väldigt enkelt. Man behöver bara behandla islam så som man har behandlat kristendomen genom århundradena.

Annonser

5 svar to “Religionens vansinnigheter och dess comeback.”

 1. Lise-Lotte Says:

  Eller behandla muslimerna som de behandlar judarna

 2. Varg i Veum Says:

  Jag förstår din vinkel, men jag anser, faktiskt, i hjärtat och enligt logiken, så bör man behandla människor jämlikt. Jag anser att jag som människa har rätt att behandla en annan människa ur de sk ”värderingar” jag har. Helt enligt den logik som råder hos såna som kallar sig ”antirasister”. Problemet vi idag har i det civilicerade samhället är att de som kallar sig antirasister har nån slags föreställning om att de sitter på den ultimata sanningen och därför är det rätt att stigmatisera och hata alla som inte håller med deras upplevda ”sanning”

 3. RikF Says:

  ” Nu har Islamioter fått en röst, en röst man förvägrat andra religiösa stollar.”
  Värt att notera här är skillnaden i det offentliga Sveriges förhållningssätt gentemot islam å ena sidan och förhållningssättet gentemot exempelvis Livets Ord och andra kristna sekter å andra sidan. Svantesson och Waberi osv.

 4. Varg i Veum Says:

  Jupp, jag har på denna bloggen i åratal belyst detta hycklande. Jag anser att man kommer aldrig att komma till rätta med upplevd rasism och främlingsfientlighet förrän normen gör upp med sitt hycklande.

 5. Pica pica Says:

  Om man tittar på islamisternas framförande av sitt budskap kan man notera vissa saker. Budskapet framförs i ett högt tonläge och imamen upprepar vissa meningar om och om igen som för att nöta in en läxa. Han får åhörarna att hänga med genom att skrika ”takbir” och alla svarar ”allahu akbar” (båda betyder ungefär att Allah är större). Inte så dumt ur pedagogiskt synpunkt… Ännu smartare om man vet att många är analfabeter och bibringas ”kunskapen” genom dessa lärare/imamer. Att sedan Koranen skiljer sig från t ex bibeln genom att vara en komplett bruksanvisning in i minsta görande och låtande av varje troendes liv är ännu en pusselbit.

  Att vara en rätt och sann muslim är enkelt för en del men samtidigt fruktansvärt tidsödande och tråkigt för en fri människa. Många religioner och islam i synnerhet bygger på en allenarådande, allseende gud som människan skall lyda. Detta förhindrar i min mening den fria tanken och utveckling.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: