Enskilda individer vs ”strukturer”

I dagarna påstår någon att Malmöpolisen har ett zigenarregister. Som väntat har det blivit fasligt liv på såna som kallar sig antirasister. Detta påstådda register är då inte sanktionerat officiellt av polismakten. Men de som kallar sig antirasister vet att det är det, för det ingår i en ”struktur”. Alltså inga enskilda individer som tagit egna initiativ.Jag vet lika lite som någon annan i dagsläget. Vi får se vad framtiden utvisar.

Men jag skulle vilja problematisera det här med synen på sk ”strukturer” och ”enskilda individer” och hur det används i debatten av såna som kallar sig antirasister.

När det handlar om den upplevda ”makten” så heter det alltid att det är ”strukturer” Individer existerar inte i en ”struktur” Individen är alltför hjärntvättad av just ”strukturen” Individen har inget eget ansvar. ”Makten” är då alltid såna som de som kallar sig antirasister inte är ”svaga”. (sin egen makt förbiser man bekvämt nog för övrigt)

Tar man då och jämför med andra (icke vithyade) som har makten så ser man hycklandet. Eftersom jag är sveriges mest inflyteleserika islamofob så tar jag naturligtvis muslimer som exempel. Dessa muslimer som härjar i Nairobi i detta nu är ju ett tacksamt exempel.

Deras rasistiska mördande i gallerian har ingenting med den islamska strukturen att göra? Lika lite som den halshuggande muslimen som mördade Rigby i islams namn. Naturligvis ljög väl muslimen så det stod härliga till när han påstod att han gjorde det i islams namn så man kan inte prata om ”strukturer” när såna som han och de miljoner andra muslimerna mördar eller förtrycker folk med strukturen Islam?

Jag tycker att om man nu ska använda sig av ”strukturer” som förklaringsmodell, då är det väl anständigt att göra det även när strukturerna inte är de som man själv hatar? För fakta är att jag håller med om att det finns strukturer. Men till skillnad från såna som kallar sig antirasister så tror jag inte att alla som ingår i den är per automatik skyldiga till att de upprätthålls (det vore ju att tänka som islamister som mördar dem de anser upprätthåller antimuslimska strukturer). Verkligheten är lite mer komplex än dessa enögda och förenklade föreställningar om strukturer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: