”Gnäll inte pensionärer, ni bor i Sverige”

Ungefär så kan man sammanfatta Ann- Charlotte Marteus överbetalda blogginlägg  om jag ska läsa henne så som såna som hon brukar läsa vad SD säger.

Det är inte lite hycklande att räkna upp hur pensionärer i underutvecklade länder har det jämfört med svenska pensionärer som jobbat hela sitt liv för att få en pension. Tydligen existerar det inte någon ”relativ fattigdom” hos pensionärer. Ni vet den där floskeln som dras som ett mantra när när svensk ”fattigdom” och särskilt ”barnfattiggdom” ska beskrivas.

Eller varför inte ”fattigdomen” som folk från u-länder som betalat hundratusentals kronor för att ta sig till Sverige för ett PUT drabbas av när de hamnar i utanförskapsområden tack vare invandringspolitiken. Någon brukar ofta lite försynt påpeka att de allra flesta flyktingar får ett enormt uppsving i ekonomin och standarden när de kommer till Sverige och att lite ödmjukhet kanske vore på sin plats. Men då börjar det jiddras om ”människors lika värde” och ”rasism”. Ett värde som tydligen inte svenska pensionärer har i Marteus och liknandes ögon.

Annonser

Ett svar to “”Gnäll inte pensionärer, ni bor i Sverige””

  1. Pica pica Says:

    Jag tycker att det är för djävligt att en hucklekärring ska få mycket högre pension än en undersköterska som jobbat och betalat skatt i 45 år!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: