Identitetspolitikens problem

En artikel i SvD tar upp problemet man skapat med identitetspolitiken. Många romers situation är ett tydlig illustration på detta.

Romerna har alltid setts som ”romer” snarare än normala människor och därför har har deras kultur, som i sig innebär att vara utanför (att ”bevara” sin ”identitet” in absurdum egentligen) fortlevt. Man bör kunna ställa samma krav på dem som andra, samhället ska inte behöva anpassa sig efter deras kultur. Samhället ska inte behöva anpassa sig efter någon främmande kultur.

Om en folk vill införliva någon del av främmande kulturer, ja då gör människor det. Det har människor gjort i alla tider. Tydligen har människor i hela världen haft svårt att införliva den romska kulturen. Frågan då blir: är det resten av världen det är fel på? Eller bör man söka svaret i det uppenbara istället för att slåss mot väderkvarnar?

Annonser

3 svar to “Identitetspolitikens problem”

 1. Pica pica Says:

  Jag såg filmen om den nybyggda ”staden” som romerna fick i sitt eget land, hittar den inte nu. Allt var toppmodernt och fräscht men det tog inte många år innan det var fullständigt raserat. Höga vallar av sopor utanför som de kastat ut från balkongerna. Allt var ”stulet” t o m vatten- och gasledningar. Det såg ut som ruiner från ett krig. Men de levde där fortfarande.
  Helt klart har de en egen ”kultur” och i viss mån lagstiftning. Jag finner det märkligt att de inte ens integreras i sina hemländer? Hur ska de då lyckas hos oss? De säger att de vill bevara sin kultur och levnadssätt och det är deras rätt så länge det inte drabbar någon annan. Vad jag inte tycker om är deras offermentalitet och krav på att andra ska försörja dem. Så länge de väljer att inte utbilda sina barn och försörja sig själva i ett samhälle kommer de aldrig att integreras. Det är deras eget val.

 2. Varg i Veum Says:

  Du tänker säkert på ”Hotel Paradise” http://vimeo.com/13906172

 3. Pica pica Says:

  Javisst var det paradiset! Tack!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: