Den om förr och nu i flyktingfrågan

Läste bloggaren Alex Bengtssons känslopropagandistiska text om ”främlingsfientlighet”. Han låter berätta en anekdot från nåt möte om ensamkommande ungdomar och hur en gammal dam som ”ensamkommande barn” tvingades till Sverige under andra världskriget som jämför sin situation med de manliga ungdomarnas.

Ja, varför ser det annorlunda ut idag än när de finska barnen kom till Sverige? Undrar om någon reflekterar över frågan närmare? Istället för att peka finger från piedistalen. Det är för övrigt lite väl billigt att jämföra en av svenska staten organiserad exodus av barn (i egentlig mening) från Finland som mot sin vilja exporterades till Sverige till främmande folk.  Jag vet nu inte vems idén var, om den var finnarnas eller ”medmänskliga” svenskars, men att den inte var så lyckad som det låter påskinas här är väl ganska klarlagt vid det här laget?

Jag misstänker att undermeningen är att svenskarna har blivit mer främlingsfientliga och rasistiska än förr eftersom de tog emot äkta flyktingbarn förr med ”öppna armar” men inte idag. Det är naturligtvis ointelligent trams att påstå någonting sådant. Svenskarna är inte mer främlingsfientliga eller ”rasistiska” än andra folk i världen, varken då eller nu. Titta bara på hur främlingsfientliga alla närliggande länder till de muslimska problemområdena behandlar invandrande muslimer (andra släpps väl inte in öht?), ni vet de där länderna som ”tar emot de flesta flyktingarna”. De små ”rasisterna” anser att de inte har råd att se på och behandla invandrarna som ”lika mycket värda” [sic!] som de egna etniska medborgarna.

Jag säger det igen: sk ”främlingsfientlighet” ligger i det mänskliga djurets natur. Så varför inte sluta med tramset om att t.ex. ”västs” människor, ni vet de där med ”vit” hud,  skulle vara mer främlingsfientliga än andra. Kanske vore en folkskolningskampanj om social psykologi på sin plats så att irrationella känslor inte tillåts spela den förödande och splittrande roll den har tillåtits i Europa de senaste decennierna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: