”Arbetsgivare måste inse att kompetens inte sitter i en huvudbonad”

Eli Göndör gör det lätt för sig och anklagar arbetsgivare för att inte förstå att ”kompetensen inte sitter i en huvudbonad”. Som om anledningen till att en burka eller en slöja inte får jobbet beror på att arbetsgivare misstror deras kompetens. Att företag bara är är ute efter ”kompetens” Då har man inte förstått mycket av vad företagande handlar om i den värld som vi faktiskt lever i. Lite väl billigt kära Eli. Det må funka på din kör men inte på folk som kan tänka själva.

Vad sk ”öppet religiösa” däremot måste inse är att religionen har inget tvång. Föreställningen att deras religion ”kräver” att de måste bära slöja eller burka, att de inte får ta kvinnor eller män i hand, eller att de inte får äta griskött eller måste hata hundar. Det är bara deras egna personliga tolkningar som de gör av egen fri vilja. Ett modernt samhälle kan inte anpassa sig efter individuella önskningar och viljor. ”öppet religiösa” måste lära sig att de har ett fritt val. De behöver inte göra de perversaste tolkningarna av sin religion utan kan anpassa tolkningarna till verkligheten som faktiskt existerar. Deras Gud kommer inte att skicka dem till helvetet.

Annonser

2 svar to “”Arbetsgivare måste inse att kompetens inte sitter i en huvudbonad””

  1. Pica pica Says:

    Jag kommer att tänka på vissa personer jag mött i olika tävlingar. Allt från sällskapsspel, kortspel, fysiska spel. I dessa finns regler för att alla ska ha samma chans att vinna. Men jag har träffat de som när de förlorar föreslår andra regler och när dessa också innebär en förlust ändras reglerna igen.

    Visserligen finns det många tolkningar inom islam men är det vårt problem här och nu? Nej! Jag menar att i Sverige ska svenska regler/lagar gälla, lika för alla. Något annat vore väl orättvist?

  2. johan gbg Says:

    Men huvudbonader är ett enkelt sätt att skildra en persons värderingar och även kan men bli dåligt behandlad om man inte stödjer deras!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: