Varför diskuteras oskuldsskontroller överhuvudtaget?

Läser i DW att Kanadensiska läkare uppmanas att inte göra oskuldskontroller av flickor, en av multikulturens fantastiska yttringar som inte alls regredierar ett samhälle som för flera hundra år sen lämnat dylik idioti bakom sig…. Det är dags att stifta en lag mot denna form av efterblivenhet tydligen eftersom det finns människor uppfostrade i väst som tror att det är någonting helt normalt att kontrollera flickors oskuld åt föräldrarna eller ens när en flicka begär det själv.  Undrar hur det ser ut i Sverige? Finns det människor som gör kontroller eller lagar mödomshinnor?

Nu finns det starka krafter i väst som förespråkar att människor från medeltiden inte ska förlora sin ”identitet” bara för att flyttar till ett land som är fenomenalt avlägset, och då inte bara kulturellt (och välfärdsmässigt överlägset kulturerna de flyr ifrån, inte att förglömma) och till synes intelligenta människor vågar inte gå emot dessa krafter av uppenbara orsaker. Om man då ska ge efter för barabarin och gå efterblivna kulturer till mötes kan läkarna  ljuga helt enkelt. kommer det nån taliban med sin dotter och ska ha bevis så ta in flickan på ett rum och bjud på kaffe och skriv ett intyg om att hon är minst lika mycket oskuld som Jungfru Maria.

Personligen finner jag det helt fantastiskt att saken ens diskuteras. Det finns liksom inget att diskutera när det gäller dylik efterblivenhet.

Annonser

Ett svar to “Varför diskuteras oskuldsskontroller överhuvudtaget?”

  1. Pica pica Says:

    Männen i denna ”kultur” är ju väktare av familjens ”heder” och den sitter tydligen mellan benen på deras kvinnor. Vore det tal om ”riktiga” män så skulle de skydda familjen genom att själva bära hedern på sina axlar.

    Ska jag vara krass så tror jag att pengar spelar en stor roll. Brudpriset för en oskuld är högre.

    Jag vet inte om kvinnlig omskärelse utförs av landstinget (hoppas verkligen inte) men det finns säkert mindre nogräknade ”läkare” här som i Danmark. Såg en dokumentär om muslimska kvinnor som reste till Danmark för att få en ny mödomshinna innan hon gifte sig.

    Sånt här är mig lika fjärran i ett modernt land som den vidskepelse och gammalt skrock som kommit till Europa med islam.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: