Tommy Robinssons resa

En intressant dokumentär om Tommy Robinsson och hans ”omvändelse”. När jag sett den så tänker jag att Tommy inte alls är så som såna typer som skriver på tabloider som Aftonbladet och Expressen vinklar honom till. Jag ser i denna dokumentär en man som vill utvecklas. Han tar chansen och vidga sina vyer. Han verkar ha kommit till samma slutsats som jag, och det är att man ska lyfta fram de muslimer som inte hatar och se dem som muslimers representanter. Inte de fanatiska muslimerna som springer omkring på gatorna och känner sig ”kränkta” (tips till diverse proffstyckare som brölar i media)

I dokumentären har han fått ett förtroligt förhållande till en ganska konservativ muslim, men som förmodligen i den muslimska världen ses som en väldigt modern muslim. De diskuterar de farhågor som Tommy har och de besöker moskeér och imamer. Intressant blir det när en av medlemmarna i Quillam-foundation, gruppen som Tommy har anslutit sig till, ställer en rak fråga till Mo, som Tommys muslim heter, om han anser att det är ok att hugga händer av folk enligt sharia. I princip frågar han om Mo anser att sharia kan ha fel. Men Mo slingrar sig och hänvisar till att han skulle kolla med sk ”lärda” innan han uttalar sig om denna form av barbarism är ok i ett modernt samhälle som lämnat medeltiden.

Däri ligger problemet som jag ser det. Det är muslimer som dessa som är problemet. De vågar inte ifrågasätta de perversa sakerna inom islam. Detta ger de galna islamisterna bränsle att underhålla sina perversioner om hur nån Allah och nån muhammed minsann visst anser att det är ok att deras följare agerar som barbarer för att några sk ”lärda” säger det.

Islam måste reformeras. Kasta ut de som kallar sig ”lärda” och som påstår att det muhammed sa skulle gälla idag. Plocka russinen ur religionen och förkasta perversionerna. Kalla det för uttryck för ”tidsandan” att det var 600-tals ”tolkningar” av vad de trodde att allah menade om ni vill, men att de hade fel helt enkelt för att de vantolkade allahs ord utefter det förstånd de hade och den kontext som rådde då. Erkänn att Allah var vis och medmänsklig och inte alls ville att folk skulle förlora sina händer och att homosexuella skulle stenas, för även tjyvar och bögar är väl Allahs skapelser precis lika mycket som ”fromma” muslimer och förtjänar lika mycket respekt.Var inte den där Allah ofattbart vis och förlåtande? Varför tolkas han då som en blodtörstig galning av så många muslimer?

Först då kan man börja se islam som någonting civilicerat och som har en plats utanför 600-talets arabländer, att islam har en plats i en modern värld.

Nåja, se dokumentären, den är intressant.

Annonser

2 svar to “Tommy Robinssons resa”

  1. Martin Says:

    Antingen kan en muslim kritisera Muhamed. Eller så kan den det inte. Om en muslim INTE kan kritisera Muhamed så är det en fundamentalistisk muslim. Eller i vart fall en person som kommer besegras i varje debatt mot fundamentalistiska muslimer. Är det den sorts allierade du väljer när du drar ut i krig? Robinson snackar i nattmössan.

  2. Varg i Veum Says:

    Du har en poäng. Jag har aldrig sett det så enkelt, men när man tänker på det så stämmer det du säger till viss del. Ja, jag väljer alltid allierade som håller med mig i synen på galna muslimer. Folk får vara hur fundamentalistiska dom vill för mig, så länge det inte drabbar normalt funtade människor.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: