Svårt troende med bisarra tolkningar bör få hjälp att integreras i ett modernt samhälle

Bara för att någon tolkar någonting i en religion, varför måste det per automatik betyda att samhället måste anpassas efter denna persons bisarra världsbild? Människosynen som en sådan man eller kvinna har ÄR bisarr i dagens kontext. Personligen anser jag att det är mer eller mindre en psykisk defekt värd forskning om personerna på fullt allvar tror att deras religion kräver såna ologiska och bisarra saker av dem. Dessa individer måste få hjälp att anpassa sig till ett samhälle där religion är undanskuffad till den privata sfären – där den hör hemma – innan de släpps ut på arbetsmarknaden och ställer till problem. Om inte så är den logiska konsekvensen att alla får göra som de vill om man inte är ute efter att framstå som hycklare när man försvarar dylikt beteende.

Naturligtvis får de tro på vad de vill, ingen hindrar dem, men varför tror vissa att alla andra måste anpassa sig efter dem? Varför är det mer eller mindre kriminellt att vägra anpassa sig efter stolligheter bara för att stollarna själva kallar det religion?

I en debattartikel problematiserar humanisterna dagens märkliga religionssyn hos makten.

Är en muslimsk mans vägran att ta en främmande kvinna i hand en handling som sedd isolerad är nära förbunden med islam? Nej. Många muslimer skakar hand med kvinnor, och lagen om religionsfrihet kan förstås inte täcka varje personlig tolkning av en trosuppfattning. Det skulle bli omöjligt att navigera i samhället om varje enskild individ kunde åberopa religionsfriheten för sina egna tolkningar och ställningstaganden i olika frågor.

 

Annonser

2 svar to “Svårt troende med bisarra tolkningar bör få hjälp att integreras i ett modernt samhälle”

  1. Pica pica Says:

    Eftersom vi i Sverige bestämt att skilja på staten och kyrkan borde det gälla alla religioner. Jag anser att religionsfriheten missbrukat grovt av t ex invandrade muslimer. Det är inte meningen att vi ska förvisa kristendom, judendom m fl religioner till människans privata sfär och se stå flata och lägga ner oss för t ex burkaklädda damer och ylande från minareter. Det har gått så långt att en TV-hallåa i Norge fick ta bort korset på sin halskedja, det var knappt 1,5 cm!

    Muslimerna har inte fattat att religionsfrihet också innebär att vi ska slippa religioners påverkan i skola och samhälle. Detta deras sätt att trycka upp sin tro i mitt ansikte är inte religionsfrihet!

  2. Religionsfrihet och jämställdhet | PlusEtt Bloggen Says:

    […] har självklart skilda åsikter om det som hänt, vissa är emot skadeståndsutbetalningen och vissa anser att man har egen rätt att välja att inte skaka […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: