Lite”islamofobi”

För att jag inte ska glömma vilken ”islamofob” jag är så känner jag att jag måste få uttrycka den igen.

Jimmie Åkesson sade i sin numera mycket berömda debattartikel att ”islam är det största hotet…” Som kuriosa kan jag nämna att I vissa knallkorkars huvud blev den meningen:

”Alla muslimer är det största hotet mot alla vita svenskar. Alla muslimer vill utrota just vita etniska svenskar. Alla muslimer vill dricka vita svenska spädbarns blod” eller vad nu Aftonbladets rubriksättare har för föreställningar om att muslimer håller på med.

Men stort rabalder blev det när Åkesson nämnde att islam kunde vara ett problem. Det är tydligen mycket provocerande för vissa när strukturer synliggörs. Så låt oss synliggöra strukturen inom islam som möjliggör muslimer som hugger huvuden av folk i parti och minut.

Vi har ju fått lära oss att man kan välja att ignorera det sjuka i islam och då blir islam jättefantastiskt. De som inte tolkar bort saker som Muhammed sagt och gjort är inte ”riktiga” muslimer enligt ”riktiga” muslimer. Eller jo, faktiskt anser ”riktiga” muslimer och diverse proffstyckare att ”oriktiga” muslimer är muslimer också (det är därför det blir sk ”islamofobi” när islam ifrågasätts vara ”fredlig”)

Men hur man än ser på olika uttolkare av religionen islam så kan man inte komma ifrån det faktum att Islam i grunden (precis som judendomen och kristendomen..bla. bla. bla. osv) är våldsam. Våldet är mycket närvarande i religioner, inte minst i Islam. Särskilt profeten var mycket våldsam. Alltså denna profet som är den ”perfekta människan” som riktiga muslimer ska ha som förebild och eftersträva att likna. Ingen variant av guden som påstås ha dikterat böckerna kan av en logiskt tänkande människa ses som särskilt gudaktig när man ser nyktert på religionerna. Det troligaste är naturligtvis att guden är en reflektion av makten som hittade på det. Sålunda är det inte orimligt att hävda att ”Islam är ett hot” mot civilisationen så som Åkesson menar. Först när islams strukturer erkänns och synliggörs så lär man komma tillrätta med de människor som dras till de galna delarna av islam. Först när när de inte längre tillåts gömma sig under islams kjol kan problemet synliggöras och åtgärdas.

Hursomhelst så rekommenderar jag denna video där en Howard Bloom mycket illustrativt och inlevelsefullt beskriver hur islamsk extremism finns inbyggt i religionen Islam. Verkningarna av denna inbyggnad i islam ser vi varje dag i nyheterna i gammelmedia (som bara rapporterar en bråkdel av vad Allahs undersåtar pysslar med runtom i världen.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: