Problematisering av ”moderata” muslimer, eller den om att definiera sig själv.

Det här med kalla sig själv eller andra för ”moderata” muslimer är inte oproblematiskt.  Vad passar då bättre än att tillämpa den kulturmarxistiska problematiseringstekniken för att synliggöra felaktiga romantiska föreställningar? Ni vet den här bloggens favoritknep, som jag snott från kulturmarxisterna, där man plockar isär invanda föreställningar i dess bestånddelar och redefinierar delarna och sätter ihop dem så att de passar min föreställningsvärld bättre.

Vem är moderat muslim egentligen? Vem avgör det? Vem har rätten och peka finger och säga att den och den muslimen är minsann ”moderat”?

”Den som definierar sig själv som en sådan” svarar nog någon.

Det låter ju fint och så där. Men är inte det att förenkla lite väl mycket? De enda extrema muslimer som existerar, i en tankevärld där ens egna definition av vem eller vad man själv är utgör sanningen som alla ska acceptera, är ju de som definierar sig själva som extrema muslimer. I en sån tankevärld blir inte ens en sedvanlig halshuggande muslim extrem, eftersom denne själv inte definierar sig som extrem utan fullständigt normal muslim så som Allah i koranen avsåg muslimer vara. Det är de som inte hugger huvuden av folk som är extrema muslimer, i den värld där ens egen definition av en själv är den ultimata och enda sanningen som inte ”får” ifrågasättas (enligt vissa).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: