Eu och dess irrationella utbredning

Har precis sett Dokument Utifrån på kunskapskanalen om Grekland och dess ekonomiska kris. Det visar sig att EU kände till hur rutten den grekiska ekonomin var inför Eurointrädet, men EU valde att medvetet blunda för att få in ännu ett land i den federala visionen. I programmet får man en ganska logisk förklaring till varför den grekiska, ekonomiska, kulturen är så rutten. Ända sen det Ottomanska riket så har grekerna utsatts för beslagtagande av deras inkomster (skatt) utan att de nånsin fått någonting för det. Därför har en korrupt kultur växt fram i det grekiska samhället där alla fått sköta sin egen välfärd. Plöstsligt förstår man hur det har kunnat bli som det blivit där.

Men ändå skulle Grekland med kofot mer eller mindre, tvingas med i Eurosamarbetet. Liknande mentalitet ser vi exempel på hos en del EU-länder (läs Sverige) när det gäller Turkiet, de ska bara med i EU kosta vad det kosta vill vad gäller mänskliga rättigheter och normalt hyfs mot den egna befolkningen. EUs maktgalna ansikte visar sitt fula tryne helt enkelt. Än har vi inte sett några som helst bevis för att de som lobbar frenetiskt för EUs utvidgning INTE jobbar för att göra EU till en federation, till en stat, tvärtom så tyder alla tecken, dvs. EUs faktiska handlingar, att det är dit vi är på väg.

Jag skulle vilja påstå att vi även i andra EU-länder är på väg dit allteftersom fler och fler märker att de pengar som avtvingas dem inte kommer dem till nytta så som de trodde att de skulle få. De löften som politikerna gav, visar sig inte stämma med verkligheten.

Det solidariska kittet, den ursprungliga tanken med skatt (enligt den socialistiska idén iaf) var att den skulle hjälpa de svagare i samhället, det som rättfärdigar beslagtagande av folks inkomster faller sakta men säkert sönder och skatter blir mer och mer en stöld av makten. För makten har plötsligt bestämt att hela världen ska inkluderas i de beslagtagna pengarna.

Det jiddras om att EU är ”i grunden” ett fredsprojekt. Att länder som har ekonomiska bindningar till varandra har svårare att börja krig med varandra. Det må vara så att det fanns en sådan vision för en 50 år sen eller så. Men verkligeheten har visat sig mer vara att EU blivit en egen entitet som är till för sig själv mer än för folket.

Annonser
Publicerat i Politik. 2 Comments »

2 svar to “Eu och dess irrationella utbredning”

  1. Pica pica Says:

    Jag har blivit EU-motståndare och njuter av t ex Nigel Farages rättframma råsopar till EU:s makthavare. Farage konstaterar att 75% av Englands lagar stiftas i EU. Naturligtvis strävar de efter att bilda en storstat för att samla all makt och pengar hos några få. Men som vi så ofta ser: Makt och pengar klär inte alla. I själva verket är det mycket få människor som klarar detta.

    Vi ser hur våra egna politiker av och till tar upp frågan om Euron. Vi ser hur vurmarna strävar efter att sudda ut allt nationellt tänkande, allt som kännetecknar ett land. Vi är alla medborgare i ett stort idealistisk land. Jämför med islams världsomspännande Ummah. Nu är jag litet cynisk men tanken slog mig att det finns flera idag som vill bli världshärskare….

  2. Varg i Veum Says:

    Det här med Europropagandan är ganska talande. Med jämna mellanrum kommer frågan ”spontant” upp hos maktens kolportörer i gammelmedia. Liksom för att kolla om väljarna inte orkar bry sig längre… Euron är nog det viktigaste styrmedlet en stat kan ha för att få alla att rätta sig efter den kommande federationens diktat.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: