”Människor ska inte värderas i pengar”

Det är märkligt att besparingar existerar överhuvudtaget. Många går omkring och föreställer sig att besparingar på välfärden är ett borgerligt påhitt. Den som är född, både fysiskt och mentalt, innan 2006 kommer ihåg alla besparingar som årligen genomfördes av vänsterregeringen i minst ett par årtionden. För att inte tala om Göran Perssons pensionsbluff där man tvingade framtida pensionärer att ge sig in i pyramidspelet aktiemarknaden för att vänsterregeringen ansåg att människors välfärd skulle styras av pengar. De såg de framtida pensionärerna, och dagens! som ”kostnader” som motiverade införandet av en casinopension.  Inte ens de mest rabiata republikanerna i USA kunde tänka sig någonting dylikt när det begav sig.

Varför ställer politiker människor mot varandra? Varför får inte alla människor i Sverige en perfekt välfärd där människorna inte mäts i pengar? Varför tvingar politikerna sjukhus att ”effektivisera” och se patienter som inkomstbringare för landstingspolitikerna (jo, landstinget går med miljonvinster varje år!) Varför lägger politiker ner skolor och sjukhus av såna bisarra anledningar att det är för dyrt att driva dem? Varför får inte alla arbetslösa och sjukskrivna 100% i ersättning? Varför går inte staten in och plockar in alla hemlösa och ger dem bostäder?

—-

Den ovanstående texten var en tanke som slog mig när jag läste floskler om att just vissa sorters invandrare inte ”får” betraktas i ekonomiska termer. Man ”måste vara medmänniska” Jag ställde (för femtielfte gången) mig frågan varför man hycklar? Varför ”måste” man vara ”medmänniska” med bara vissa? Varför tror såna som kallar sig antirasister att de har rätten att välja ut vilka människor som ska betraktas, eller inte betraktas, som kostnader? (förutom att de är makten i en sk ”maktanalys”)

Annonser

2 svar to “”Människor ska inte värderas i pengar””

  1. ludde Says:

    Önskar att vi kunde ta en öl nån gång…..

  2. ludde Says:

    Ja bor Göteborg. …


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: