Nazister och de socioekonomiska faktorerna!

Idag ska då vanliga människor som är oroliga för nazister demonstrera tillsammans med våldsvänstern i Kärrtorp. Och tanken är ju bra. Vad jag förstått har nazister i Kärrtorp trappat upp sina aktiviteter just där. Sist lockade de fram extremvänstern för att kunna attackera dem och lyckades. Säkert kommer många outvecklade sinnen att tycka att de är häftiga pga. att de vågar stå upp emot extremvänstern (och tvärtom!) så båda sidor rekryterar säkert en och annan. Business as usual med andra ord.

Vad jag dock finner intressant är att de socioekonomiska förklaringsmodellerna tycks inte appliceras på nazister, de är bara onda liksom. Tobbe Hubinette är som bekant inne på att nazismen sitter i generna hos vithyade människor. Vetenskapsman som hen är har hen till och med forskat fram bevis om hur nazistisk nån Swartz (bara namnet liksom!) på DN är.

Om vi nu antar att föreställningen om att ”socioekonomiska” faktorer är alla förklaringars moder som görs gällande bör väl det gälla även nazister? De kanske inte heller har haft någon fritidsgård och rika föräldrar? Kanske de till och med varit relativt fattiga? Varför då detta fenomenala hat för dessa offer för det kapitalistiska systemet? Nazisthatet är tydligen ett gott hat där man inte behöver relativisera och försöka göra någonting åt det man själv anser är grundproblemet och på så vis visa förståelse för dessa vilseledda individer.. Dessa individer förtjänar tydligen inte att hjälpas ur sin misär. De ska ”bekämpas”

Vad jag förstår är nazister det allra största hotet mot demokratin, till och med större hot än massinvandringen och det multikulturella experimentet. Borde då inte särskilda medmänskliga insatser riktas mot den nazistiska miljön? Varför alltid detta hat emot dem istället för att se till människorna bakom? Kanske skapa nån slags frizoner för nazistiska personer så att de kan få ett arbete och kunna försörja sig? Förturer i bostadskön. Kanske skriva några artiklar om utanförskapet de befinner sig i? För att inte tala om hur de stigmatiseras som grupp.  Varför måste dessa individer alltid benämnas i negativa sammanhang? De framställs alltid stereotypt som om de vore stöpta i samma mall.

Annonser

6 svar to “Nazister och de socioekonomiska faktorerna!”

 1. Cavatus Says:

  LYYYYYYYYYYYYSANDE!

 2. Varg i Veum Says:

  Tackar! Din kommentar hamnade i spamfångaren av nån anledning.

 3. Gubben Says:

  Det finns grupper som försöker hjälpa folk som fastnat hos dessa grupper.
  Du som är intresserad av gruppdynamik bör förstå att det går men inte är så lätt. Ingen människa föds ond.

 4. Anonym Says:

  Alltså, hur många nazister finns det i Sverige. Efter de två sista dagarnas mediarapportering och demonstrationer i Kärrtorp m fl ställen kan man undra. 16000 ja ända upp till 20000 demonstrerade bara i Kärrtorp sen ytterligare tusentals i andra städer. Det verkar som om Sverige består av ett par miljoner nazister?

  Det verkar inte riktigt stämma…..

 5. Varg i Veum Says:

  Jo, ”Gubben” jag vet att det finns folk som försöker få extremister att tänka, men jag pratar om propagandan.

 6. Varg i Veum Says:

  @Someone. De är nog inte så många, tvivlar på att de ens når till vänsterextremisters antal. Men naturligtvis ska dessa kväsas precis lika mycket och hårt som deras motsvarigheter (anti) fascisterna och kommunister.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: