Den ”fantastiska vinsten” för Sverige tack vare massinvandring.

En Veronica Svärd kommer med ”fakta” angående reklamannonsen för boken ”Invandring och mörkläggning” som det blev sånt liv om hos de sedvanliga förutsägbara för några veckor sen.

Hon nämner det faktum att vissa typer av invandrare tar 7 år på sig att få ett arbete, trots att det finns arbeta åt alla (om vi ska tro såna som henne) Hon återanvänder floskeln om vilken fantastisk affär det är för sverige med den form av massinvandring som bedrivs:

Två tredjedelar av dem som invandrat är självförsörjande efter sju år! En strålande ekonomisk affär för Sverige som inte behövt försörja dessa personer under de uppåt 20 år det annars tar innan inrikes födda blir självförsörjande

Tydligen hade hon strikta order om att inte ta med alla fakta, kanske för att debattinlägg brukar begränsas till x-antal ord? Vad hon inte nämner är hur det välfärdsekonomiska systemet är uppbyggt, vilka kriterier som får den att flyta så att säga. Hon och hennes likar tycks mena på att det finns ett överskott i välfärdssystemet. Men är inte fakta att välfärdssystemet bygger på att de som bidrar till den är de (deras avkommor egentligen) som skördar frukterna av sitt skatteinbetalande? Är det inte så att ekonomin för välfärden är uträknad utefter vissa parametrar? Är det sånt överskott i välfärdsekonomin att man kan lassa in så många i den att de kan gå 7 eller fler år innan de börjar bidra?

Hon använder ”argumentet” att ett infött barn kostar si och så mycket och att en massinvandrad redan har allt som behövs (efter 7 år i alla fall) för att kunna bidra och på så sätt blir det en ”fantastisk vinst” för Sverige. Men är det så enkelt som hon försöker få det till? Är dessa pengar som en sådan invandrare kostar inräknade i skatten, så att inga nedskärningar av välfärden behöver göras pga. att skatteintäkter inte räcker, så att varje skattekrona de sen bidrar med är en ”fantastisk vinst” för Sverige?

Är det inte snarare så att ekonomin är uppbyggd så att de som bidrar till välfärden redan betalat för sina avkommor för att de ska kunna bidra i framtiden? Vem har betalat för dessa 7 år den massinvandrade invandraren kostar?

När man ser flosklerna ur ett normkritiskt perspektiv så förstår man varför just invandrare inte ska ”betraktas som kostnader”.

*Massinvandring är ett ord som normen finner mycket skrämmande och frågar sig vad ”det är” Enligt mig är när ett land tar emot fler än de kan absorbera på ett naturligt sätt. Ett avskräckande exempel i historien på sån vansinnig politik är Palestinaproblemet. Staten Israel bygger mycket på just massinvandring, och i mångt och mycket på massinvandring av sk ”papperslösa” (men just judar kallas ”illegala invandrare” av någon anledning, även i moderna historieböcker) mer än på NFs beslut om att staten Israel skulle skapas. Långt innan NF ens fanns var palestina ett problemområde pga. ”papperslös” massinvandring. Fråga de främlingsfientliga ”palestinierna” om ni inte tror mig.

Annonser

Ett svar to “Den ”fantastiska vinsten” för Sverige tack vare massinvandring.”

 1. Tjalle Says:

  Citat Veronica: ”En strålande ekonomisk affär för Sverige som inte behövt försörja dessa personer under de uppåt 20 år det annars tar …”

  Oh boy !
  Sverige har inte heller behövt försörja mig under mina första 20 år. Utan det sköttes av mina föräldrar.
  Dels genom ”kost och logi” och dels genom av mina föräldrar betalade skatter.
  Dessa skattebetalningar gick inte bara till oss utan det blev över för sjukhus, åldringsvård, polis, försvar,
  infrastruktur osv.
  Det är så intakta samhällen fungerar.

  Alltså just som du skriver:
  ” …ekonomin är uppbyggd så att de som bidrar till välfärden redan betalat för sina avkommor”.
  Med tillägget: ”Och lite till !”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: