Propagandaexempel från DN

Dagens DN har en artikel om britters rädsla inför årsskiftet då restriktioner för invandrare från EU tas bort. Många britter är rädda för att det kommer att bli social turism. Särskilt då från länder som Bulgarien och Rumänien. Britterna har hittills tillåtit invandring, om de visat att de kan ta hand om sig själva. Nu tvingar EU Storbritannien att släppa in alla från EU som om vore de britter. Tydligen är det så att invandrare får tillgång till välfärdssystemet med bostadbidrag redan idag! Den fria rörligheten innebär också att landet som drabbas av det ska betala a-kassa åt invandrare som söker jobb. Detta innebär ju enorma kostnader för länder som tidigare skött sin ekonomi, hur många britter reser till Rumänien för att söka jobb på vinst och förlust liksom? Britterna är med rätta rädda för den flodvåg som väntas. Förmodligen kommer den att chocka det ekonomiska systemet minst lika mycket som det gjorde när arbetskraftsinvandringen släpptes fri helt plötsligt och utan några som helst ekonomiska förberedelser.

Försepråkarna för arbetskraftsinvandringen talade om att det skulle komma 13 000 arbetskraftsinvandrare totalt så det var bara konspirationsteorier från ”främlingsfientliga” att tro någonting annat. Det kom en halv miljon – bara från Polen. Samhällsfunktionerna hade inte byggts ut för att motta så många utan de lassades in i förhoppningen att allt ordnar sig till slut. Idag säger förespråkarna för ett gränslöst Storbritannien att det inte alls kommer att bli så farligt när nu nästa fas av nedmonterandet av gränser som håller välfärder på fötter inleds.

Vari ligger propagandan i artikeln då? Jo, det är där hur DNs reporter vinklar artikelns anda till att handla om hur britter vill kasta ut alla rumäner och bulgarer som redan bor i Storbritannien när det inte alls är så. Britterna är rädda för den våg som kommer. DN interjuvar bulgarer som flyttade till landet i förra vändan och deras oro för att få det till att motståndet handlar om dem som bulgarer och rumäner som individer mer än rädsla för ett vansinnigt system.

Detta knep känner vi igen från svensk massinvandringspropaganda. Gammelmedia vinklar efter sin agenda om den stora nazistrasistiska konspirationen att alla ”främlingsfientliga” i allmänhet och SD i synnerhet vill kasta ut alla invandrare när de vill begränsa den ologiska massinvandringspolitiken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: