Varför är islamvurmare så tysta om fatwan? Dags att problematisera de svenska Islamofilerna?

Visste ni att det finns en fatwa från de högsta representanterna av islam, de som representerar de allra flesta muslimer och muslimers syn på vad islam är och inte är? Den kom redan för 4 år sen!

Av någon anledning har de flesta svenska proftyckande islamvurmare i gammelmedia och diverse islamofiler valt att inte propagera för denna fatwa med samma energi som sk ”islamfober”, något som jag tycker är märkligt (fegt snarare) Vad skulle ha hänt om de använt en bråkdel av energin de använder för att leta efter sk ”islamofober” till att sprida kunskapen om att fanatiska islamistiska mördande muslimer inte är muslimer?

Enligt fatwan råder det inga som helst tvivel om att terrorism och självmord medelst bomber som dödar människor så som såna som kallar sig muslimer gör, oavsett om de är islams fiender eller inte, är lika fel som ritandet av muhammed eller brännande av koraner.

Här har vi då alltså ett dokument som på ett klart och tydligt sätt, utesluter galningar som jihadister ur den muslimska umman. De har enligt de högsta imamerna ingen som helst rätt att kalla sig muslimer. Eller: de har lika stor rätt att kalla sig muslimer som de som bränner koraner har enligt islam. Istället vantolkar dessa islamofiler islam och påstår att jihadister ”tolkar” koranen ”fel”.

Annonser

2 svar to “Varför är islamvurmare så tysta om fatwan? Dags att problematisera de svenska Islamofilerna?”

  1. Pica pica Says:

    Ja, du Vargen, att veta vad man ska tro på inom islam blir jag nog aldrig klok på. När jag läste Koranen fick jag hjälp av en muslim som förklarade hur det skulle tolkas. En ung universitetsutbildad muslim med positiv livssyn. Men ju mer jag läser och får ”förklarat” för mig desto mer frustrerad blir jag. Det tycks finnas lika många tolkningar som muslimer. Praktiskt eller hur? Stämmer bra med hur profeten Muhammed själv använde religionen. Ville ha ha något som han själv sagt var förbjudet (ex Aysha) så tog han svängen förbi grottan och fick en uppenbarelse som gav honom tillstånd.

    Var det inte Pippi Långstrump som sa att egyptierna ljög hela dagen? Jag tror att taqiyya är svaret, en konst de har utvecklat till fulländning (http://www.meforum.org/2538/taqiyya-islam-rules-of-war)

  2. Varg i Veum Says:

    Religion är gjort för att tolkas precis på alla sätt som religiösa vill så det är inte konstigt att virrpannor tolkar den på det sätt som passar deras agenda, de har precis lika mycket rätt i sina tolkningar som alla andra. Därför anser jag att synen på religion ska reduceras till en åsikt mer än någonting heligt i ett samhälle.

    Vad vi kan konstatera däremot är att denna fatwa inte fått något större genomslag inom den muslimska umman eller hos islamofilerna. Visar på värdet av fatwor som inte går ut på att försöka mörda folk.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: