Hur var det nu med ”tidsandan”?

Läkarförbundet vill att skärandet i småpojkars snoppar ska kräva ett samtycke från offret. Detta väcker naturligtvis kränkthet hos de vanliga misstänkta. En muslimsk, antar jag, läkare som heter Omid ”….anser att det är uppenbart att det handlar om vad Läkarförbundet kulturellt anser vara fel eller ociviliserat.”

Eh ja?

Jag får återkomma till det bisarra med att religion har en särställning i ett modernt samhälle. Idag, 2014, diskuteras fortfarande stympning av småbarns könsorgan! Varför kan inte ”tidsanda” -argumentet användas mot denna formen av förkristlig barabari? Det går ju så jäkla bra att ursäkta andra religiösa perversioner med ”tidsanda” annars. Det finns ingen som helst anledning fortsätta med detta. Religionen kan anpassa sig som de gjort tidigare.

Annonser

4 svar to “Hur var det nu med ”tidsandan”?”

 1. Martin Says:

  Vill de skära i sina barn så låt dem? I nationalstaten fanns det möjligen fog för att blanda sig i andra människors göranden och låtanden men nationalstaten finns ej mer.

 2. Vickan Eremita Says:

  Du är själv en del av problemet genom din naiva tro på ”utveckling” och ”modernitet”. Dina barns barnbarn vrider sig i sina gravar. Jag ser dig sittande på ditt lokala bibliotek läsande förkristen europeisk historia de närmsta tio åren. Mycket nöje.

 3. Varg i Veum Says:

  Problemet är att det finns mörka krafter som arbetar på att det är du och jag som ska betala skiten genom att upplåta sjukhus till stympandet.

 4. Varg i Veum Says:

  Det där var lite förvirrat Vickan. Exakt vilket ”problem” är jag del av? Könsstympningsproblemet?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: