Vad göra åt religionsproblemet?

Det finns många som förespråkar att Islam ska förbjudas, fler än vad som är hälsosamt för ett civiliserat samhälle. Jag påstår att islam i sig inte är problemet här i väst. Problemet är synen på religion, på den status som den har fått i samhället igen. Den förändrade statusen har naturligtvis sin grund i att fanatiska muslimer lyckats vinna gehör för sin förlegade syn på religion hos förment bildade människor som har makten. Då pratar jag inte bara den politiska makten, utan även om proffstyckare som har makt att ”bilda opinion” (skapa propaganda föredrar jag att se det som)

I och med den främmande religionens intåg i väst och det påtvingade platstagandet i vanliga människors liv så har narrativet förändrats till förmån för dessa förlegade värderingar. Nuförtiden ses inte religion som ett personligt ställningstagande där de religiösa skötte sina föreställningar i det privata rummet. Nuförtiden ska religion påtvingas andra som inte vill ha med det att göra. I och med denna acceptans av sånt som vi väst hade skickat till historiens skräphög så får de allra galnaste delarna av religionen livsluft också. Så det är egentligen ingenting konstigt att det springer omkring muslimer som mördar andra i islams namn. Dessa anses vara muslimer de också.

Tack vare att synen på dessa bokstavstroende mördare och fanatiker är att de är muslimer, att de tillhör gruppen muslimer där även normala människor finns, så kan de gömma sig under islamofobfobins paraply. Dessa fanatiker har på ett framgångsrikt sätt fått en armé av proffstyckare med makt att propagera för att terrorbekämpning är bekämpning av alla muslimer. Att islam i sig bekämpas.

Jag hävdar att vi får börja om igen där våra förfäder som kämpat med sina liv mot religionens förbannelse slutade. I sina vildaste fantasier trodde de knappast att senare generationer skulle bli så historielösa att de öppnade dörren till helvetet igen. Det är dags att återigen börja skuffa undan religionen till den privata sfären. Det låter sig göras då religionen till sin natur tydligen är gjord så att den kan tolkas utefter tidsandan. Fanatiska religiösa måste utbildas i hur historien varit.

Frågan är om det går då mörka krafter sett till att det gått skrämmande långt i väst. Problemfritt lär det inte bli då ifrågasättanden och problematisering av bokstavstroende fanatiker tenderar att resultera i våld från dem då de radikaliseras än mer när man ber dem vara realistiska. Men jag tror att det är en kamp vi måste ta för att inte sjunka ännu längre ner i sörjan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: