Förstår svarta kroppar hur det är att vara vit?

Den här Pascalido-affären i P1 och hennes rasattack mot Alice Teodorescu får ju en och fundera. Pascalido påstår att Alice, som är ”vit”, inte kan förstå svarta och deras upplevelse av rasism. Skalar man bort allt skitsnack från vänsterkroppar så är kontentan av dylik ”argumentation”: Alice ska bara hålla käften eftersom hon är av fel ras och ”rik”.

Men samtidigt menar såna som Pascalido att de som enligt henne är utsatta för ”rasism” minsann förstår att avsikten hos vita är att vara rasister, medvetet eller omedvetet. ”Svarta” och vänsterkroppar vet hur de vita menar. De vet minsann hur det är att vara vit tydligen. Att ”svarta”har dessa förenklade fördomar är väl förståeligt på något sätt, men vita medelklassvenskar från vänster? Varifrån kommer deras fördomar om andra vita?

Har de gjort en analys av sig själva tro? Är det i så fall verkligen rimligt att döma andra utefter sig själva som mall?

Svd

Annonser

3 svar to “Förstår svarta kroppar hur det är att vara vit?”

  1. pappasvenpappasven Says:

    Joo det är lättare att tycka då man vet på vilken sida man själv står……att tycka till först kan ju innebära att man klandrar sig själv….och det ska man akta sig för….i alla fall om man är hycklare…..

  2. Micke Jonasson Says:

    Det är väl så enkelt att ”man känner andra som man känner sig själv” , men att Pascalido känner hur alla svenskar behandlar alla rasistiskt mer än Alice kan jag inte begripa. Pascalido har kommit rätt långt i sitt liv trots den fruktansvärda strukturella rasismen och de rasistiska svenskarna, hur långt hade hon inte kommit om hon hade bott i vilket annat land som helst, statsminister, generalsekreterare i FN? Alice verkar inte ha samma inställning då hon inte anser att problemen är av den dignitet som Pascalido vill framhäva och verkar på det hela taget att det är bra att bo här och att Pascalidos kritik är obefogad.

  3. Varg i Veum Says:

    Intressant analys Micke Jonasson. Att hon och andra invandrare kommit så långt trots den fenomenala strukturella rasismen som florera ohejdat måste väl enligt hennes resonemang om ”strukturell rasism” bero mer på att de blivit inkvoterad snarare än av egna förtjänster? Då kan jag förstå att man är lite bitter på sakernas tillstånd. 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: