Julian Assanges version

De senaste dagarna har Julian Assange´s öde debatterats. Först kom en vädjan till förnuftet och lite sans och vett sen kom det några svar från nån proffstyckare och sedermera ett från den berömda Quick-advokaten Claes Borgström som pläderar för fortsatt isolering av Assange. Som av en händelse ungefär exakt det USA vill. Jag menar, har Wikileaks lyckats göra några scoop under de år som nu gått sen två stycken kvinnor anmälde assange för våldtäkt, alternativt att den kvinnliga polisen tyckte att det var våldtäkt (de skulle egentligen enligt egen utsago bara ”höra ifall det gick att tvinga Assange till HIV-test”)?

Diverse proffstyckare och feminister jiddrar om att Assange har minsann ingenting att vara rädd för och att han mer eller mindre fånar sig när han vägrar komma till Sverige och bli anhållen. Eller ”förhör” som man kallar det. Vad jag i alla fall misslyckats med är att få höra Assanges hela version av vad som hänt.

På Wikileaks finns Assanges ”Affiadivit” Där kan man läsa historiken om vad som hände för fyra år sen och efter. Vad som ledde fram till att han hamnade i denna situation. Bland annat, som jag tror många glömt bort, så släppte Wikileaks några månader innan deras största Scoop nånsin om hur oskyldiga mejades ner i Irak. Efter att den svenske åklagaren satte igång sin process har Wikileaks mer eller mindre lamslagits – som av en händelse. Så länge Assange hålls borta verkar det inte bättre än att administrationen får som de vill. Det må vara en konspirationsteori, vilket inte är någonting dåligt då många visar sig stämma efteråt, eller fakta.

Vill du skapa dig en egen uppfattning så läs gärna den andra sidans version också. Som de flesta torde känna till vid det här laget så är gammelmedia bland de sista man kan lita på att man får objektiv rapportering.

Assanges version kan du läsa här

Dick Sundvall på Paragraf har länge följt denna märkliga historia

Förundersökningen för den som inte läst den. Händelsegången när Assange först släpptes ut ur landet av Marianne Ny och sen plötsligt krävdes komma tillbaka. Telefonintervju godtogs inte (antagligen för att han var Assange eftersom det är en vedertaget sätt när det bara gäller kompletterande förhör)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: