Konvertiter, halalhippies och strukturer

Tydligen är det många unga vita människor i väst som konverterar till islam. Ett intressant fenomen. I nedanstående klipp så påstår någon muslim att massinvandringen av muslimer till väst ”inte har med det att göra” antydande att de skulle blivit konvertiter i alla fall. Det kan man ju ha delade meningar om.

Varför sker då detta? Varför radikaliseras människor ur en kontext som är totalt främmande för det de konverterar till? Lyssnar man på konvertiter så vill de inte leva enligt den kulturen som finns i väst. Den där fest och supande enligt dem är livets högsta mening. De finner någon slags frid genom att konvertera. Det är på ett sätt förståeligt. Islam är en ideologi och livsstil där man låter andra styra hur man ska leva, för det är inte lätt att tänka och leva fritt för en människa eftersom hon har detta tvång att känna att hon måste tillhöra en gemenskap. Människan har ett behov av att se sig som en del av någonting. Denna gemenskap finner de inte inom deras egna kultur. De finner den ”ytlig” och påtvingande.

Inom islam finns klara regler att följa så man inte behöver undra hur man ska förhålla sig, man behöver inte anstränga sig kan man säga lite tillspetsat, för svaret har man ju genom religionen och de regler som ”gud” har gett. Friheten att själv ta ansvar och skapa sitt liv ÄR jobbigt. Det blir så mycket enklare om man har klara nedskrivna regler att följa.

Nån konvertit i klippet säger att hon började använda slöja frivilligt, det var ingen som tvingade henne. Detta är en föreställning som florerar friskt även bland halalhippies också. Detta är människor som säger att det finns ”strukturer” som tvingar kvinnor (bara i väst då naturligtvis) att anpassa sig till normer, svenska feminister är väl de extremaste exemplen på halalhippies.

Dessa halalhippies tycks mena att just inom islam finns inga strukturer och föreställningar som tvingar en del kvinnor att ”frivilligt” ta på sig uttryck för en patriarkal könsmaktsordning. Konvertiterna gör det helt av fri vilja och alla måste respektera det därför. Jag kan ju tycka att om man nu anser att det finns ”strukturer” så finns de även inom islam. Om man nu inte vill framstå som en hycklare vill säga.

Konvertiter i klippet säger att inte alla muslimer är som de som begick  slälvmord och mördade oskyldiga mot tvillingtornen. De var ”individer” och ”hade inget med islam att göra”. Detta är också någonting som halalhippies här i väst ofta påpekar, samtidigt som de i nästa andetag förvägrar t.ex Breivik vara en individ. Han var tydligen del av en ”högerextrem struktur” (som ingår i den övergripande strukturen ”strukturell rasism”) Det var tydligen ”strukturerna” som mer eller mindre tvingade Breivik att bete sig som vore han en galen islamistmuslim, och därmed har alla som ingår i den ”strukturen” har en kollektiv skuld till barnens död.

Kort sagt menaren halalhippie: Muslimer ingår inte i någon ”struktur” och har inget som helst ansvar för vad ”individer” som påstår sig vara muslimer gör och säger. Dessa ”individer”  har skapat sin världsbild helt avskärmat från religionen och kulturen islam och muslimsk kontext.

 

 

Annonser

Ett svar to “Konvertiter, halalhippies och strukturer”

  1. Konvertiter, halalhippies och strukturer Says:

    […] eminenta sajten vargiveum ”Tydligen är det många unga vita människor i väst som konverterar till islam. Ett […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: