Det magiska permanenta uppehållstillståndet

En människa som flytt för sitt liv från landet som han inte kunnat leva i eftersom han riskerade dödas och lemlästas av släktingar… eller nåt. Men det är någonting speciellt med svenska permanenta uppehållstillstånd. Inte bara försvinner orsaken till att han, och många andra, måste fly för sitt liv. Det permanenta uppehållsstillståndet betalar till och med semsterresor så de kan åka till hemlandet på semester (nu var jag lite ironisk, det är inte det permanenta uppehållstillståndet som betalar det, det är andra människors pengar som förmodligen sparats in på någons hemtjänst)

2014-02-25_20-55-18

Annonser

Ett svar to “Det magiska permanenta uppehållstillståndet”

  1. Pica pica Says:

    Vi hade ett ensamkommande ”barn” i Härjedalen som stod helt ensam i världen och togs om hand på bästa sätt i en kommun. När han fått sitt PUT hittade han till stor förvåning (via mobilen) sin mamma i hemlandet. Han ville då genast fara hem och hälsa på. Visserligen hade han pengar till flygresan på sitt konto men ville ha kommunens hjälp att resa. Kommunen sa nej. Han överklagade då till Förvaltningsrätten och de bestämde att han inte skulle behöva ta av sina egna pengar utan kommunen skulle betala. Naturligtvis handlade det inte om återförening i hemlandet utan endast besök.

    Detta är vad som händer med bl a flyktingarna från Syrien här i Jämtland. Hungerstrejken och bråken i Grytan handlade om att de visste vad PUT innebar. Nu är de upprörda igen över att det tar så lång tid att få hit deras släktingar som de har rätt till när de fått PUT. Släktingarna visade sig i många fall bo i andra länder än Syrien.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: