”…har inget med religionen att göra”

Hur ofta har ni hört denna relativisering av galna muslimer som väljer att inte tolka bort galenskaperna i islam? Det florerar någon slags föreställning att om det finns sk ”tolkningar” som är mer rätta än andra. Det upprepas så ofta att många stollar faktiskt tror på det.

Om nu dessa fundamentalister får kalla sig muslimer och omgivningen ska tvingas att särbehandla enligt särbehandlingsprincipen av religioner så har naturligtvis deras ”tolkningar” lika mycket med religionen att göra som vilka muslimers tolkningar som helst.

(jaja..kristna …blablabla…också…blablabla)

Annonser

2 svar to “”…har inget med religionen att göra””

  1. Pica pica Says:

    Ta t ex könsstympning av kvinnor (och män). Över 90 % av Egyptens kvinnor är omskurna. Såg på TV en ung studerande kille på Kairos universitet säga att han aldrig skulle gifta sig med en icke omskuren tjej!!??

    Men det har inte med islam att göra, det är en kulturell sedvänja. Varför är det snarare regel än undantag i muslimska länder och inte i kristna?

  2. Varg i Veum Says:

    Jag misstänker att det beror på den dära profetens oförmåga att förmedla att det inte är så intelligent att skära sönder barnens kroppar. Han hade lätt kunnat förbjuda det om han nu hade varit så perfekt som vissa stollar påstår. http://wikiislam.net/wiki/Qur%27an,_Hadith_and_Scholars:Female_Genital_Mutilation


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: