Maktens val av muslimska representanter ifrågasätts äntligen.

Jag har länge frågat mig precis det som denna debattör på SVD tar upp: Vilka makten, den politiska och mediala, utsett vara representanter för alla muslimer. Varför har makten, både den politiska och mediala, utsett människor som närmast kan liknas vid de kristna motsvarigheterna inom Livets Ord att tala för alla muslimer och människor som flytt från muslimska länder?

En annan bisarr sak som gott kan ifrågasättas är varför man förnedrar människor genom att kalla dem ”sekulära muslimer” eller ”sekulära kristna”? Det är ju en självmotsägelse, ungefär som Mytomaner för fred.  Handlar det om att man vill göra religion mer betydelsefullt än vad det är? Ni har väl alla hört myten om de där 1,5 miljarderna muslimer? Samma människor som håller på med detta trams påstår i nästa andetag att kritiker av dem och deras bisarra världsbild ”klumpar ihop människor”.

Annonser

Ett svar to “Maktens val av muslimska representanter ifrågasätts äntligen.”

  1. Pica pica Says:

    ”Vi har religionsfrihet” i Sverige används ofta felaktigt som en rättighet att kräva särbehandling (t ex halalslaktat kött i skolan mm). Eftersom vi är ett sekulärt land är detta helt fel.

    Människor av olika religioner ska inte förföljas men religion får inte på något sätt påverka skola, stat och kommun. Om de vill ta en debatt ska bevisbördan ligga hos den som hävdar det övernaturligas existens.

    Den som hävdar att ”gud” vill, att ”gud” kräver att ”gud” har sagt, måste rimligtvis kunna leda det i bevis.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: