Varför ateister är så skrämmande för troende.

Ateister är hala och därför så skrämmande för svaga troende. I vanliga fall när någon ifrågasätter någonting om den dära allah eller Gud och allt elände de i grunden orsakat, så brukar standardsvaret vara ”jamen, öh…kristendomen/islam har ju gjort ditten och datten också…” Det ”argumentet” funkar liksom inte på en som inte tror på amsagorna.

Denna billiga och i grunden ointelligenta sidsteppning från sakfrågan funkar som avledning om en muslim eller kristen diskuterar, för det går inte att argumentera mot att religionernas anhängare har gjort de grymmaste saker man kan föreställa sig. ”Argumentet” är tänkt att visa på att den som ifrågasätter just min religion hycklar när den ifrågasätter. Eftersom det inte går att komma ifrån religionens hemskheter, särskilt då de tre monoteistiska religionernas, så kommer diskussionen att handla om body count som ska visa vilken religion som är mest hemsk.

En ateist som blir utsatt för knepet håller bara med eftersom det är sanningen. Detta är skrämmande för dem. Istället kommer haranger om att ateisten inte ”respekterar” folks religion.

Här har vi ett respektlöst nedsablande av religionen katolicism av Sam Harris (men är naturligtvis lika tillämpart på islam). Kritik och ifrågasättande är respektlöst av naturen, så vad man än säger om religioner som inte stryker medhårs eller är slick i nutelladalen blir ”respektlöst”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: