Religionsproblemet

I en krönika i Expressen berättar Britta Svensson att ”ingens religion är som någon annans” Det att det finns miljarder med olika tolkningar av en religion. Det är just detta som är problemet med att religion betraktas som någonting mer värt än vilken hobby som helst i ett modernt samhälle. Problemet med att samhället ska behöva anpassa sig till vissa personers personliga preferenser bara för att de är ”religiösa”.

Naturligtvis ska folk få tro på Gud och allah, på Xenu och utomjordingar. Men vad i hela fridens namn säger att samhället måste assimilera sig till deras föreställningar bara för att de är religiösa?

Jo, jag vet att det bara är knappt en handfull religioners utövare, en försvinnande minoritet har jag förstått, som är problem i samhället, men det är just det. Hur kan en sån liten fanatisk grupps kränkthetsbenägenhet få sån makt i samhället?

Annonser

2 svar to “Religionsproblemet”

  1. Pica pica Says:

    På sistone har det dykt upp flera exempel på muslimska kvinnor som har valt att utbilda sig till tandsköterska och sjuksköterska bl a. Sen vägrar de att bära t ex kortärmade yrkeskläder som hygienreglerna föreskriver och åberopar sin religion. Detta är vansinne! Ska individuella trosuppfattningar slå ut vetenskap och hygienföreskrifter? Kan man inte förklara detta i samband med utbildningsstart?

  2. Varg i Veum Says:

    Ja, man undrar ju om det finns någon agenda bakom…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: