Judar mot könsstympning

I debatten får man gärna för sig att det här inre närmast neurotiska tvånget att låta folk skära små barn i könsorganet är någonting som alla judar stöder. Hittade en sida ”Jews agains circumcision” Det är noterbart att de judar (eller muslimer) som går emot medeltidstänket får oproportionellt lite utrymme i media när islam ska avhandlas, jämfört med fanatikerna inom de två religionerna i gammelmedia. Det vi får läsa och se är diverse bokstavstroende fanatiker som närmast kan jämföras ”Westboro Baptist church” (ni vet de där kristna galningarna som anser att deras gud hatar bögar och vars ledare världen snart kommer att slippa) Vad beror det på? Varför väljer gammelmedia att använda de värsta avarterna som talesmän för 1,5 miljarder människor?

Där tar de upp en relevant iaktagelse. Det skryts ofta med att judar minsann har stått för 33% av nobelprisen och att de därför skulle vara intelligentare som grupp än muslimer. Det är ingenting som återspeglas i religionsutövandet generellt i gruppen judar i alla fall.

We are a group of educated and enlightened Jews who realize that the barbaric, primitive, torturous, and mutilating practice of circumcision has no place in modern Judaism.

Rabbi Moses Maimonides himself acknowledged that circumcision is done to desensitize the penis and curb masturbation.

Jews are some of the smartest people in the world. We are 1/3rd of 1% of the population, yet we hold 33% of Nobel prizes. We are smart enough to understand that mutilating a little boys’ penis is not an acceptable practice in modern times.

Finns även muslimer kämpar mot barbariet. En intressant grej jag inte visste om den där ”perfekta människan” muhammed var att han själv valde att inte skära sönder sin snopp. En annan sak är att det finns ingenting i koranen som tvingar muslimer att skära sönder sina barns snoppar. Påståenden om det motsatta är personliga val som föräldrarna gör för att förstärka deras vantolkningar hos barnen.

Annonser

4 svar to “Judar mot könsstympning”

 1. Martin Says:

  Vore jag jude skulle jag också vara mot könsstympning.

 2. Pica pica Says:

  Det finns många ”präster” från olika religioner som har bekämpat sexualiteten. Som jag ser det är människans sexualitet en drift (som är absolut nödvändig för vårt fortbestånd) likaväl som hunger och törst.

  Rent krasst är omskärelse (båda könen) en viktigt inkomstkälla, inte minst i Afrika.

  Tidigare blev många unga gossar i USA omskurna (även icke judar) i akt och mening att förhindra masturbation som ansågs syndigt. Helt klart innebär den manliga omskärelsen att man gör penis mindre känslig men berövar också den omskurne tiotusentals nervändar och förändrar penis till ett externt organ med ett förhårdat ollon. Bland världens alla däggdjur anses även penis vara ett internt organ.

  Jag har frågat många muslimer varför ändra på ett vinnande koncept och om de fortfarande idag inte litar på att deras ”Gud” visste vad han gjorde när han skapade människan.

 3. Hallongrottan Says:

  Det är inte konstigt att judar & araber alltid krigar 😦
  De enas bara kring könstympning 😦
  Att våldföra sig på barn är enkelt men inte att dela på landet 😉

 4. Hallongrottan Says:

  Det är inte konstigt att judar & araber alltid krigar 😦
  De förhandlar i samförstånd endast kring könstympning 😦
  Att våldföra sig på barn är enkelt men inte att dela på landet 😉


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: