Myten om att invandring måste stoppas helt och hållet. – *Uppdaterat*

 

Nån har startat en ny sajt där asyl- och den medföljande anhöriginvandringen från MENA ska glorifieras. Lite tråkigt bara att de enda ”bevis” för deras påståenden de har är ”riktig forskning” och ”många internationella undersökningar” *Varför inte berätta vilka, eller åtminstone en, så att man själv kan avgöra om ”Oss alla” plockar körsbär i dem eller inte?

Som vanligt så bygger propagandan på myten om att de som är kritiska till svensk invandringspolitik vill förbjuda invandring helt och hållet (ett klassiskt Strawman-argument). Personligen har jag aldrig ens hört talas om någon som framfört såna tankar. Så utgångspunkten för sidan är lite märklig om man nu vill motverka ”främlingsfientlighet” eftersom det är en ickefråga de tar upp i sin argumentation.

*Edit* de hade visst källhänvisningar här.

Då ska vi bara försöka hitta exakt vilken av alla undersökningar nämnda forskare gjort som de anger som källa. Dustmann & Frattini t.ex har gjort myrader med undersökningar inom migrationsområdet (smart gjort att inte ange exakt undersökning utan bara sidnummer och år, om ens det, de allra flesta kommer då inte att orka kontrollera fakta utan köper vad som påstås av ”Oss alla” rakt av) . Återkommer.

*edit* 2014-03-29

Har nu läst många källhänvisningar och noterar att det är meningslöst att slösa tid på att kolla källorna ytterligare pga. att utgångspunkten för personerna bakom ”oss alla” är att kritiker till invandringspolitiken är emot invandring i sig. Eftersom de tagit fram ”halmgubbar” som argument så blir debatten meningslös. Min kritik mot invandringspolitiken är massinvandringen. Dvs. flykting- och anhöriginvandringen så som den ser ut idag och de senaste 30-åren, inte invandring i sig vilket individerna bakom propagandisktiska ”oss alla” föreställer sig att alla kritiker är kritiska emot. Sajten och ”rapporten” är inte till för att försöka slå hål på den reella kritiken, den är till för att predika för kören så att de inte tappar modet.

Annonser

8 svar to “Myten om att invandring måste stoppas helt och hållet. – *Uppdaterat*”

 1. occidentfaust Says:

  För den absoluta lejonparten spelar det föga roll om källorna inte nämns eller figurer lägst ner på sidan. Man kommer inte gå igenom rapporter skribenten medvetet letat fram för att stödja just sin egna ståndpunkt. Forskningsreferenser använts ofta felaktigt som nån form av hänvisning till ”det objektivt sanna” (trots att det finns massvis av forskningsmaterial som motsäger vartannat). Som jag skrev till Dissidenten Stenkvist:

  ”Tyvärr har referenser till forskning blivit ett sätt att hävda auktoritet, snarare än att vägleda läsaren till hur man kommit fram till nämnda konklusioner. Även erkänd forskning präglas av bias, bristande validitet och reliabilitet, logiska felslut, sammanblandningar mellan statistisk korrelation och statistiskt samband osv. Men få orkar sitta och ögna igenom en träig rapport på 30 sidor bara för att motbevisa skribenten, och det är man väl medveten om.”

 2. Erik Says:

  Skribenterna är bara äckliga posörer.

 3. Tjalle Says:

  Citat. ”Nån har startat en ny sajt ….”

  Fakta: Sajten ”Oss alla” sjösattes den 13de september 2013. Den uppmanar folk att skriva under på ”att mångfald är en styrka”.
  Man behöver härvid inte vara insatt i ämnet, det räcker med att vara en god människa.
  Efter fyra dagar hade sidan 18426 underskrifter.
  Sajten visar idag 18806 underskrifter, vilket motsvarar 0,197 % av den svenska befolkningen.

  Sajten visar att alla andra länder tydligen är överkorkade då de inte vill konkurrera med Sverige om ”mångfaldens styrka” ?
  Sidans ”mytdödarargument” visar att man också tror att Sveriges befolkning överlag är korkad.
  Så antyder man t.ex forskning som hävdar att ”för varje utlandsfödd som ett svenskt företag anställer så ökar exporten till dennes hemland med närmare en procent …”
  Ingen frågar sig varför då inte Volvo och BMW byter 100 medarbetare med varandra och sålunda dubblar exporten för firmorna till respektive land ?

  Jag förmodar att sidan i slutändan är kontraproduktiv !

 4. Varg i Veum Says:

  Oj, var den så ”gammal”?… men jag vet inte om den är kontraproduktiv. Hela syftet med den är att predika för kören, och det lyckas den ju bra med. Ingen redan troende kommer att undersöka om det de säger stämmer. De bara nickar förnöjt och ser det som sanning då sidan stryker dem medhårs utan att de behöver tänka själva.

 5. Tjalle Says:

  Jag ser att jag inte är helt ensam med min kritik eller min förmodan att den är kontraproduktiv.
  http://www.dn.se/debatt/undermalig-rapport-motar-inte-framlingsfientligheten/

  Jag fattar inte att en dylik stor kampanj kan vara så illa underbyggd och ändå ha så många ”prominenta” underskrivare.
  Sidan har också idag 18806 underskrifter och alltså fortfarande 0,197 % av befolkningen.
  Vi som gick i skolan innan den bröt samman vet att totalt finns det 100%. Av allting.
  Detta betyder att cirka 99,8% inte tror sidans argument. Eller intresserar sig för temat.

  Sidans slutavsnitt är tänkvärt:
  ”Det är inte första gången som tankesmedjor producerar undermåliga rapporter….”
  Som ändå slukas helt kritiklöst av de goda !

 6. Varg i Veum Says:

  Underskrivarna skriver under på ”behjärtansvärda” saker. Det finns inga som helst tecken på att de ens satt sig in i frågan. Det är ”fint” att skriva under och visa att man ”delar värderingar”

 7. Varg i Veum Says:

  Reblogga detta på Varg i Veum.

 8. Tjalle Says:

  För att undvika missförstånd:
  Tredje sista raden ovan ska läsas:
  ”Tino Sanandajis DN-artikels slutavsnitt är tänkvärt.”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: