Hallå svenska journalister, låt mig utbilda er

Ett integrationsprojekt i nån invandrartät kommun har havererat för att den ena skolans föräldrar säger att trakasserier från den multikulturella skolans elever uppstod. Twittervänstern rasar i vanlig ordning. Enligt enligt brölvänstern föreställningsvärld är ju all form av negativititet mot det från makten påtvingade sociala experimentet ”mångkultur” – rasism.

I Debatt skriver en av föräldrarna det de förklarat för de ansvariga för mångkultursprojektet om varför de är oroliga att ha sina barn gruppen. Debatt har börjat med dialogkommenterare som ifrågasätter de som kommenterar och samtidigt begränsat ”öppettiderna” för debatten i de artiklar där de tillåter folk att ifrågasätta. Vilket jag tycker är utmärkt. Själv skulle jag vilja vara där och diskutera med dem, men de finns bara på plats under tider som inte passar mig. Så jag får lämna min kommentar till dialogpolisen sä här istället.

I kommentarsfältet är de flesta naturligtvis kritiska mot det sociala multikulturella experimentet. Det visat sig att det inte fungerar i den oigenomtänkta form den tillämpades. Helt utan hänsyn till ganska lätt förutsägbar socialpsykologi. Dialogpolisen ifrågasätter ifrågasättandet av medias opartiskhet och politiska vinklingar och frågar skribenterna om hur Aftonbladet skulle rapporterat istället. Frågan i sig är ju absurd då Aftonbladet själva säger att de inte är opartiska och då blir artiklarna som de blir. Dialogpolisen försöker ursäkta den dåliga journalistiken med att de ”bara återger vad inblandade (i en annan tidnings artikel) sagt.

2014-03-22_10-41-25Låt mig beskriva hur en journalist med yrkesheder hade gjort. Hur en professionell person som faktiskt får betalt för att undersöka bör göra för att vinna trovärdighet hos läsaren.

Denne skulle naturligtvis ha begett sig till simhallen och interjuvat folk på plats. Hur är personalens bild? Finns det fog för att föräldrarna är rasistiska så som nån förälder från problemskolan tillåts anklaga alla föräldrar på den andra skolan? Finns det fog för twittervänsterns sedvanliga brölande? Vad säger andra föräldrar i problemskolan? Vad säger barnen i den multikulturella problemskolan? Journalisten skulle ha åkt till de föräldrar som månar om sina barn och pratat med dem och barnen och hört vad de har och säga istället för att sprida problemskolan-förälderns fördomar helt utan ifrågasättande.

Annonser

4 svar to “Hallå svenska journalister, låt mig utbilda er”

 1. Vickan Eremita Says:

  Jag tror det är kontraproduktivt att fortsätta benämna det ni kritiserar i termer av ”vänsterdebattör”, ”twittervänster”, ”vänstermedia” etc. Jag förstår att ni gärna vill att t ex Expressen eller SVT ska vara kommunister men de är enkla liberaler -ibland totalitära liberaler- formade av efterkrigstiden och den tid de verkar i nu.
  Spontant föreslår jag att ni byter ut vänstertjaffset mot ”regimtrogna”, men det finns säkert bättre namn. Lycka till!

 2. Varg i Veum Says:

  Ni? Vad artiga ni är. Vi anser inte alls att expressen eller SVT är kommunister. Hur har ni fått den föreställningen? Nämner vi twittervänster så menar vi twittervänster. Varför tror ni att expressen och SVT är twittervänster?

 3. pappasvenpappasven Says:

  Tyvärr är ju den journalistiska verkligheten ganska bestämd på förhand. Dvs i stället för undersökning/utredning/utfrågning och sedan egen slutsats grundat på fakta och ”sunt förnuft” har man redan verkligheten klar och tydlig för sig. Det som tusentals skribenter gör är att skapa artiklar för att dölja/styra/förtala/förleda/osynliggöra osv osv kritiker och läsare i allmänhet……
  Det finns en agenda med en bestämd slutsats och arbetet är att att skriva om och beskriva fiction i.s.f. fakta……

  Nu vill Lövén ”blanda” elever också…….och det kommer att bli bättre säger han eller åtminstone mer demokratiskt……ännu en omskrivning.

  MEN hela idén är ju naturligtvis inte sådan utan han hoppas på att medelvärdet skall bli högre genom att de med ”höga” betyg inte sjunker lika mycket som de med ”låga” betyg ökar……tyvärr så kan dåligt inflytande nivellera till den låga nivån osså…..

 4. Vickan Eremita Says:

  Vi tror inte att Expressen och SVT tillhör det ni slarvigt kallar ”twittervänster”, vad har ni fått det ifrån? Vi tror att de är liberaler, statens förlängda arm och en viktig del av maktmonopolet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: