Muslimer som inte kan sin koran… eller exakt vad är en sk ”lärd”?

Det lär väl inte ha undgått att det finns folk som får kallas muslimer som anser att islam lär dem att hundar är orena. I storbritannien har det till och med hänt att såna där människor nekat blindhundar i sin taxi pga deras religiösa vanföreställningar. Fakta är att i koranen står det ingenting om att hundar skulle vara orena, tvärtom så var hundar i koranen människans vänner och fick sova i samma rum. Inte ett jävla ont ord om hundar. Hur har denna hundfobi uppstått hos muslimer?  Hur kommer det sig att det finns människor, som till råga på allt får titulera sig som ”muslimer”, som har gått på lögnerna och påhitten från dessa ”lärda”?

Varför tror så många muslimer på såna vansinnigheter? Jag har hört att koranen ska vara ”helig” och att varje ord som står där är sant och inte får förändras på något sätt. Ändå tillåts tokstollar som kallar sig ”lärda” hitta på denna sortens trams och samhället måste anpassa sig efter deras påhitt. Vad är det för dumheter?

Ytterst är frågan egentligen: Varför är religion så obegripligt att självutnämnda ”lärda” måste anlitas för att någon ska fatta och”tolka” vad som står i en bok? Varför måste religiösa ha någon som bestämmer åt dem vad religionen säger? Vad är poängen liksom?

Vad är en ”lärd”? Vad har han lärt sig? Att han inte kan koranen oftast torde vara ganska uppenbart med detta exempel. Sen att det finns myriader med ”lärda” som säger annat gör ju inte saken bättre. ”Religiös frihet” verkar vara frihet från att tänka själv.

Det är just tack vare denna formen av vansinnigheter som jag hävdar att religion ska inte få ha något inflytande över ett civiliserat samhälle. Man kan inte ha en massa folk som springer omkring och ”tolkar” en religion och påstå att detta ”måste” de göra eller inte göra. Inte med mindre än att alla människor får tolka verkligheten som de vill och samhället anpassar sig efter varenda människas personliga tyckanden. Tramset med särbehandling av ”religiösa” måste få ett slut.

Annonser

3 svar to “Muslimer som inte kan sin koran… eller exakt vad är en sk ”lärd”?”

 1. Pica pica Says:

  Vi i Sverige har religionsfrihet och har separerat kyrkan från staten. Ingen, som inte själv vill, är tvungen att betala skatt till kyrkan. Detta betyder att religionen inte ska ha någon rätt att få inflytelse i politiken eller att påverka andra människor i det allmänna rummet. Det tolkar jag som att religionsfriheten i vårt land ger mig rätten att slippa religiös påverkan i skolan, på jobbet och ute i samhället. Inga speciella undantag ska göras eller några rättigheter skall ges till någon religion!

 2. Varg i Veum Says:

  Håller helt med. Men jag anser också att staten och diverse proffstyckare ska heller inte tvinga religioner att anpassa sig till deras normer i den religiösa sfären. Särskilt när de inte behandlar alla religioner lika. Jag tänker naturligtvis på frikortet islam fått från homosex- och feministlobbyn där de inte måste viga homosexuella och behandla kvinnor i moskeérna enligt de värderingar som råder. Homosex och feministföreställningar ska bara tvingas på kristna (antagligen för att makten vet att kristna inte mördar folk och bränner ner byggnader när de inte får som de vill.)

  För min del skiter jag fullständigt i vad religiösa gör på sin fritid, men deras trams ska inte behöva drabba andra.

 3. Pica pica Says:

  Eftersom vi nu har så många länder där man blandar islam och politik och även har en egen lag (från 600-talet) borde de flesta västliga politiker ha skaffat sig en grundläggande kunskap om ideologin. Tyvärr verkar det inte så, därför har vi islam-relaterade problem i väst p g a den stora invandringen. Politikerna borde har lärt sig att islamisterna inte inordnar sig i vår kultur och betraktar sin religion som en privatsak. Det är ett politiskt system att jämföra med nazism, kommunism och fachism.

  Ska jag vara krass anser jag det handla om makt och pengar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: