Svenska pass, varför accepteras de ute i världen?

170 000, siffran varierar ibland är det 200 000 och ibland 100 000, men många blir det, svenska pass har inte sverige någon som helst kontroll över. Varje år ”tappas det bort” tiontusentals pass. Inte sällan av professionella borttappare som satt det i system. Dessa, förmodligen de flesta, kontrolleras av hjältarna som ”hjälper” MENA-folk till väst.

Pass som för 3-4 år sen kostade $4000 i Damaskus enligt radioprogrammet Kaliber. Det är helt fantastiskt vilket tålamod andra länder har med svenska pass. Varför? Varför i hela fridens namn finns inte en databas med borttappade passnr? Har dock hört rykten om att en sådan finns men tullpersonal vägrar använda den.

Tydligen är det enkelt att använda svenska pass för att de som använder dem liknar varandra så mycket och tullpersonal vågar inte, förmodligen av rädsla för att råka ut för twittermobbens drev (som för övrigt inte bara finns på twitter utan i gammelmedia i form av proffstyckare och journalister) och deras föreställningar om ”rasism”.

 

SVD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: