Myten om de ”angränsande länderna” i flyktingfrågan…

Gammelmedias proffstyckare försöker jämt och ständigt framkalla dåligt samvete genom att hänvisa till att det ”bara är en liten rännil” av flyktingar som kommer till Europa och Sverige. Att ”grannländerna” bär den största ”bördan”. Vad är då ”bördan” de bär? Jo, länder som Jordanien och Libanon (bara för att ta Syrienkriget som exempel) upplåter öken åt flyktingläger och FN och västs välgörenhetsorganisationer betalar och ser till att de fungerar. Inget tal om att flyktingar har rätt till arbete och sjukvård i mottagarlandet. Ingen fri tandvård eller busskort. Ingen hemspråksundervisning eller socialbidrag till besök i hemlandet man flytt ifrån.  Ingen andas ens om att flyktingarna ska ha samma rättigheter som ursprungsbefolkningen. Inget prat om ”vad är jordanskhet” eller att flyktingar ska få medborgarskap mer eller mindre automatiskt.

Så kom inte och jiddra om grannländernas ”börda”. Prata istället om grannländernas ”främlingsfientlighet” vetja…

Annonser

3 svar to “Myten om de ”angränsande länderna” i flyktingfrågan…”

 1. Karin Sundstrom Says:

  Mycket intressant och något jag faktiskt aldrig tänk på tidigare. Men du har helt rätt, den ”börd” grannländerna tar på sig finansieras till största delen av västliga länder och dessutom torde stora delar av hjälpen inte nå dem som verkligen behöver den utan hamnar väl i vanlig ordning i någons ficka.

 2. Pica pica Says:

  Såg på nyheterna i kväll att Cecilia Malmström varit i Bulgarien och besökt deras flyktingförläggningar. Många flyktingar från Syrien och många klagomål, bl a på för små lägenheter och dålig standard. Det talades även om att Bulgarien byggt höga stängsel mot invandringen. En representant från Bulgariska myndigheter förklarade att de inte har råd med bättre för det kommer så många flyktingar.

  Cecilia Malmström beklagade att de måste stanna i det första landet och inte fara vidare till Sverige och Tyskland som flyktingarna hade tänkt sig.

 3. Varg i Veum Says:

  Ja, jag såg det också. Lustigt att såna som Cecilia i FN inte går på arabländerna om vilka förhållanden de tvingar flyktingarna att leva under. Cecilia tillhör förvisso federationen EU men nog kunde hon väl åka och klaga där också när hon ändå håller på…. EU brukar ju ha andra åsikter om vad som händer utanför EU menar jag….


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: