Det finns så mycket att hata i samhället

Roade mig med att försöka sammanställa olika sorts ”hat” och ”fobi” som finns i det svenska samhället:

rasism (kromofobi?), sexism, fetthat (fettofobi?), ageism (åldersfobi?), ableism (invalidfobi?), homofobi, muslimofobi, islamofobi, transfobi, afrofobi, antiziganism (zigenarfobi?), antisemitism (judefobi?), kvinnohat (kvinnofobi?), xenofobi,  samehat (samefobi?)

Det finns, talande nog, inget svenskt ord för det vad jag kan hitta, men en fobi som vi sällan hör talas om är phronemophobia

Annonser

2 svar to “Det finns så mycket att hata i samhället”

  1. Pica pica Says:

    Det blir allt svårare att ”tänka själv” eftersom snart all media anstränger sig att tala om för folket hur de skall tänka i olika frågor. Vi saknar idag en objektiv och opartisk nyhetsrapportering. Snart alla nyhetsprogram och politiska intervjuer följs av en inplockad ”expert” som talar om hur vi skall uppfatta vad som nyss sagts.

    Om någon kommer med en avvikande uppfattning blir det ingen intressant dialog utan den som inte lydigt som en papegoja upprepar vad vi får tycka klubbas ned omedelbart. Detta är inte demokrati! Dessutom förhindrar det utveckling.

  2. Varg i Veum Says:

    Håller helt med dig Pica pica, det är svenskt debatt i ett nötskal. Om svenskar, företrädelsevis de på vänsterkanten, bara kunde lära sig och kontrollera sina uppbubblande känslor när de diskuterar så skulle samtalet flyta på bättre. Man måste inte alltid vid varje tillfälle utbrista i känslor när man inte har argument. Lite tankeverksamhet vore att föredra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: