Ärekränkningslagen ska blir hårdare…

Jag läser att första januari nästa år skärps lagen om ”ärekränkning” Det ska bli lättare för den kränkte att få hjälp av skattefinansierade åklagare och justitieombudsman. Det är ju ett ”brott” som man inte hör talas om så mycket så jag tänkte att jag tittar på vad lagen säger.

1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.

3 § Den som smädar annan genom kränkande tillmäle eller beskyllning eller genom annat skymfligt beteende mot honom, dömes, om gärningen ej är belagd med straff enligt 1 eller 2 §, för förolämpning till böter.

Det här med att ”utpeka någon som klandervärd låter intressant. Skulle man kunna säga att den här jättevuxna populisten Soran utpekar Jimmie Åkesson som ”klandervärd” här? Avser han att ”utsätta Jimmie Åkesson för ”andras missaktning”? Men enskilda individer, när de är politiker, får man väl få hata och uppvigla emot så som Soran gör? Vore dock mer trovärdigt om han inte var så barnslig. Men jag antar att det är väl den standard hans beundrare förväntar sig av honom…

Läser på Pettersson att han ska få sprida sitt hat mot Jimmie Åkesson med era licenspengar.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: