Ja, vad har hänt med din hemstad Diamanten?

Jadu journalisten. Jag trodde du var utbildad i att ta fram och presentera fakta och inte känslor. Vad som hänt med ”din” hemstad är multikulturen och det du sätter inom citatstecken: massinvandringen. När du gick i skolan var det som när jag gick i skolan: vi invandrare var i minoritet. Även i betongghettona vi bodde i.

Det fanns jobb, det var därför invandrarna kom. Invandrarna kom framförallt från närbesläktade kulturer så det var naturligt att ”assimileras” och välkomna det nya landet och dess kultur.

Fast i verkligheten, där de flesta av oss lever i,  ”förlorar” man inte någon socialt konstruerad och upplevd identitet om man anpassar sig till den nya verkligheten och inte tror att det nya landets kultur ska anpassa sig efter den nya och avlägsna som vuxit fram i en helt främmande kontext. Detta med att någon skulle ”förlora sin identiet” är en seglivad myt som sprids med Goebellsk frenesi av vänstern, mest bestående av etniska vita svenskar som själva aldrig invandrat någonstans men ändå gör sig till talesmän för alla invandrare.

Annonser

Ett svar to “Ja, vad har hänt med din hemstad Diamanten?”

  1. Pica pica Says:

    Jag blev förskräckt när läraren berättade att enda gången de somaliska barnen talade svenska var i klassrummet. Vi har också sett Ullenhag och regeringen satsa allt mer på hemspråksundervisning. Kanske det vore en idé att satsa mer på att lära sig svenska?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: