Vem har sagt att utvecklingen alltid går framåt….

Man (jag) har ibland föreställningen att utveckling är någonting som alltid går framåt. Att saker och ting blir bättre och bättre. I alla fall har jag haft sådan inställning tidigare i livet. Men som bekant så lär man sig av livet att ens föreställningar är just föreställningar.

Läser i veckan som gått att kristna motsvarigheter till lättkränkta muslimer tryckt upp sina trynen ur historiens sophög angående ICAs reklam som enligt dem hånar kristendomen på ett sätt som de inte tycker om och att alla andra ska anpassa sig till deras syn på religionen trots att de flesta ser dem som fantasier i paritet med Scientologi, Tarotkort, chackrahealing eller chemtrails.

En annan är så gammal att man kommer ihåg tiden innan det sociala experimentet ”mångkultur” hade slagit ut i full blom. Dagens ungdom känner inte till den tiden. Vilket nog är en stor förklaring till att det är så många unga på vänsterkanten som är så rabiata i fråga om invandringspolitiken. De saknar referenser och perspektiv.

Det var en tid då såna som Monty Python fanns. De gjorde den genialiska filmen Life of Brian där de synliggjorde olika stolligheter i samhället. När filmen kom så fanns det naturligtvis kränkta kristna också, men de blev tagna på det allvar de förtjänade.

Enter islam

Plötsligt får unkna krafter inom kristendomen syre att andas.

Idag skulle inte denna klassiker kunna göras, speciellt inte om Islams stolligheter. Åsa Lindeborg, Oisin Cantwell och andra proffstyckande kultursidebloggare skulle göra dubbelvolter framför tangentbordet av upprördhet å andras vägnar, för de vet ju hur alla känner och varför.

Se den innan den nya kränkthetskulturen förbjuder den. För det kommer att komma argument om att om inte islam får kritiseras på detta sätt så måste det i ”rättvisans” namn bli lika förbjudet att driva med kristendomen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: