Det är nåt konstigt med logiken

Alla har vi väl hört argumentet om att islamister och andra fundamentalister ”tolkar” islam fel. Detta vet alla riktiga muslimer och islamofiler eftersom de är de enda som tolkar islam rätt, så som den där muhammed och allah ”egentligen” menade (men tydligen hade svårt att uttrycka så de var tvungna att tala i gåtor som behövde uttolkare). I nästa andetag säger dessa rättolkande muslimer och islamofiler att det är ”islamofobi” att tycka illa om islam eftersom man inte ”tolkar” den rätt, dvs. om du som ickemuslim inte tolkar den på det enda rätta sättet.

Logiskt sett borde jag som tolkar islam lika ”fel” som fundamentalister inte vara mer ”islamofob” än fundamentalisterna, alltså alla som inte tolkar islam som ”riktiga” muslimer, ni vet de som säger att ”islam är fredens religion”. Men varför kallar ”riktiga” muslimer och deras svans islamofilerna bara mig ”islamofob” och betraktar fundamentalisterna som muslimer och därmed ger dem legitimitet? I det tredje andetaget så avsäger de sig allt ansvar för vad deras bröder och systrar gör.

Jag misstänker att islamofiler och rättroende muslimer, förståeligt nog, känner rädsla för sina egna liv om de skulle utesluta islamister ur den muslimska gemenskapen. Rättroende muslimer inser att islamister och deras värderingar är en djupt rotad företeelse inom islam, den skulle växa sig ännu starkare om ”rättroende” bröder och systrar plötsligt inte betraktade islamister som muslimer. För alla är tydligen muslimer om de ger läpparnas bekännelse i ritualen som man gör när man blir muslim.

 

Annonser

Ett svar to “Det är nåt konstigt med logiken”

  1. Pica pica Says:

    Förutom att Koranen är ologiskt upplagd innehåller den som sagt många motsägelser. Det finns dessutom många olika varianter. Koranen trycks i otroliga mängder varje år i Saudiarabien på olika språk och skickas ut i världen, bl a har den givits som gåva vid torgmöten i exempelvis Tyskland. I en stod det t ex om ”missiler” som skulle via flygande maskiner skickas mot de otrogna. Blahablaha! Skulle inte tro att analfabeten Mohammed kunde förutse något sådant på 600-talet. Han utförde överhuvudtaget inga mirakler enligt muslimerna själva.

    Jag har vid läsandet av Koranen haft hjälp av tre olika muslimer alla från olika länder. Alla tolkade samma text olika!

    När man ser hur de bär sig åt i muslimska länder – även mot varandra – så kan man bara ge upp. De kommer aldrig att enas. Nu har de ju ingen ”påve” men det har alltid funnits aspiranter till att bli stormufti av Ummah. Inte minst under Mursis och Muslimska Brödraskapets år talades det om att den ledaren skulle utses i Egypten. Många vill dock att han ska styra från Jerusalem sen de utrotat alla judar och återtagit ”sitt land”. Någon sa att Erdogan siktade på titeln också.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: