Invandrare som röstar på SD

Invandrare interjuvar invandrare som röstar på SD. För folk som har åsiktsmakten är en invandrare som röstar på SD ett UFO, de bryter alla normer och ställer därmed till huvudbry för dem som vet hur människor ska tänka och vara. Är man sen medlem i partiet och arbetar aktivt som denna Assai som interjuvas så blir det än mer obegripligt. Det blir som ”can not compute” i huvudet. Han interjuvar förstås en avhoppare som till slut hittat det han påstår är rasismen i partiet. Innan Assai gick med verkade han inte ha någon aning om vad SD var och stod för. Assais mål med sitt engagemang i SD var inte det som är SD primära mål; att minska invandringen till mer normala nivåer, han ville stoppa arbetskraftsinvandringen och öka flykting- och anhöriginvandringen från MENA. När avhopparen sen en dag faktiskt läste partiprogrammet fick han en chock och hoppade av partiet.

Faktiskt kan det vara så att även vi invandrare anser att invandringspolitiken är så ologisk att man måste reagera på något sätt.

De sedvanliga förklaringarna om ”socioekonomiska faktorer” kommer naturligtvis fram som den enda orsaken till att så många invandrare från MENA blivit ett problem. Det har ingenting alls att göra med massinvandring och och kulturkrockar. Säkert är det så att socioekonomiska orsaker är ett av alla problem som orsakar integrationsproblemen, men jag har i åratal frågat:

VAD ÄR DÅ POÄNGEN MED ATT IMPORTERA TIOTUSENTALS NYA MÄNNISKOR SOM ÄR DÖMDA ATT HAMNA I DÅLIGA ”SOCIOEKONOMISKA FAKTORER”?

I den mån någon har svarat har svaret som robotaktigt och utan någon som helst eftertanke rapats fram blivit ”vi måste vara medmänskliga” Och efter att frågan ”besvarats” vänds den av självgodhet tårfyllda blanka blicken bort och sen fortsätter man att gråtande bröla om ”socioekonomiska faktorer” och rasister.

Det är i sanning en enkel värld såna människor lever i.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: