Den krackelerande tilliten i Sverige…

Jag ska avslöja en mörk hemlighet. Jag var i min ungdom en socialist. Inte fullt utvecklad kommunist, men farligt nära. Jag köpte det där med solidaritet, att man skulle värna de svaga. Att de som hade mycket skulle bidra med mer.

Jag köpte det för att det var rimligt och logiskt i den kontext som rådde då. Jag visste att om jag gav tillit, så fick jag tillit. Men i takt med massinvandringen och den på skrivbord konsturerade teoretiska ”multikulturen” som sen av makten påtvingats människorna ökade, har tilliten till staten, till makten, sjunkit enormt.

Det finns som ingen rim och reson längre. Man börjar se om sitt eget hus och de närmaste när man märker att tillten man hade till det gemensamma spottas på i takt med att förutsättningarna för den demonteras. För att tillit ska uppstå och behållas så måste den gynna de som delar den.

Det fungerar inte att spä ut den och tro att det går att konstruera tillit med skuldbeläggning . Tillit är som ”respekt” man ger det när man tycker att någon förtjänat den, inte för att man blir avkrävd det medelst skuldbeläggning och hot.

SVD

Annonser

Ett svar to “Den krackelerande tilliten i Sverige…”

  1. Pica pica Says:

    Jag pratade med en väninna idag om hur flata vi svenskar tycks vara. Det var i samband med alla ord som vi alla använt men som nu tabuförklarats av PK-politiker eller genusdårarna. Därifrån var inte steget långt till att fråga oss varför vi inte slår tillbaka samt att undra över om allt fler finner sin utkomst i att skuldbelägga och rasistförklara sina medmänniskor.

    Alltså, ärligt, har de inte värre problem att ta itu med idag?

    Tilliten tror jag vi kan lägga till i beskrivningen av vad som är svenskt. Som en kär släkting till mig sa: Vi betalar höga skatter och jobbar hårt men vi tar hand om varandra och vi drar åt samma håll – då uppnår vi resultat. Den tilliten och samhörighetskänslan håller på att försvinna idag och det är politikernas fel eftersom allt fler inser att belöningen och tryggheten har försvunnit.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: