Kommunister och förmågan att lära av historien kan ju ifrågasättas

Det är få som missat diverse kommunisters våldsagerande idag mot Sverigedemokrater, men även andra som inte tycker som dem. Först tänkte jag att kidsen har skolkat från historielektionerna, men sen slog det mig att fakta är att i svenska skolan har aldrig kommunismen problematiserats på samma sätt som nazismen så de stackarna vet inte bättre helt enkelt. Att själv söka information och självständigt dra slutsatser är inte heller att hoppas på i kollektivistiska rörelser.

Men låt mig utbilda er ungar. Kommunisterna på 30-talet i Tyskland gjorde exakt det ni håller på med idag, det gick ju så där. Ni fick inte folket med er i kampen ens mot Nazismen, vilket är en ganska fantastisk bedrift när man tänker efter. Faktum är att era hatobjekt kapitalisterna fick komma och rädda er. Varför tror ni att det skulle funka bättre idag? Särskilt när folket har information så oändligt mycket mer lättillgängligt idag? Varför följer ni i hardcorenazisternas fotspår och vägrar låta er utvecklas intellektuellt? Är det för att era analyser av problemen inte håller för granskning om ni skulle problematisera dem?

Här är VICE reportage om de kommunistiska fascisterna . Lite väl hyllningsaktigt, men ger en bild av varför de beter sig som SA-trupper.

Annonser

3 svar to “Kommunister och förmågan att lära av historien kan ju ifrågasättas”

  1. occidentfaust Says:

    Obehaglig video, även om det känns som programmet ville förstora upp bilden av ett lågintenstivt inbördeskrig.

  2. kungfy Says:

    Man får hålla i minnet också att SA bildades just på grund av kommunisternas framfart på gatorna. Hitler ansåg att för att vinna folket, måste man vinna gatorna

  3. Varg i Veum Says:

    Måste erkänna att jag inte vet mer om SA (Sturmabteilung för de som undrar vad SA står för) än det jag fått lära mig i svensk skola och gammelmedia. Men det låter ju egentligen logiskt att det skulle vara så. Då förstår man vänsterns fotsoldater bättre. De anser också att gatorna måste vinnas med våld. Vilket gör det ännu mer svårt att skilja dem från SA´s värderingar och människosyn.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: